Σ.Αρναούτογλου-Έντονα Καιρικά Φαινόμενα: Μεγάλη προσοχή στην Αττική – Χιόνια στη Μακεδονία

Σ.Αρναούτογλου-Έντονα Καιρικά Φαινόμενα: Μεγάλη προσοχή στην Αττική – Χιόνια στη Μακεδονία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σ.Αρναούτογλου-Έντονα Καιρικά Φαινόμενα: Μεγάλη προσοχή στην Αττική – Χιόνια στη Μακεδονία

Σε φάση έντονων καιρικών φαινομένων μπαίνει η χώρα το επόμενο εικοσιτετράωρο-σαρανταοκτάωρο και κατά τόπους αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι εν δυνάμει επικίνδυνα, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος προσθέτει:

Η εν λόγω κακοκαιρίαθα είναι πιο ισχυρή από εκείνη των τελευταίων ημέρων. Κατά τόπους και κατά διαστήματα θα έχουμε πολύ νερό και αρκετά δυνατούς ανέμους.

«Στη Βόρεια Ελλάδα, στα πολύ ορεινά, αναμένονται χιονοπτώσεις καθώς θα κατέβει σαν ένας αέρινος χείμαρρος, μία πολύ κρύα μάζα από τα υπόλοιπα τμήματα της Ευρώπης που θα φτάσει μέχρι την κεντρική και δυτική Μακεδονία, ίσως και τη βορειοδυτική Θεσσαλία, όπου θα έχει πολύ περισσότερο κρύο από τις υπόλοιπες περιοχές. Είναι ενδεικτικό ότι η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα είναι στους 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου» εξηγεί

Το βράδυ της Πέμπτης, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα επικρατήσει κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας (με εξαίρεση το Καστελόριζο). Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα όσο πιο δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τα Επτάνησα και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και τη δυτικής Πελοποννήσου να πλήττονται πιο βαριά από το νέο κύμα κακοκαιρίας. Δεν θα μείνει ανεπηρέαστη η Αττική ούτε και η Εύβοια, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Αττική θα έχει πολύ άστατο καιρό με μπόρες βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν και θα διατηρηθούν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης. «Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή» επισημαίνει ο κ. Αρναούτογλου.

Τσουχτερό κρύο και βροχές θα έχει η Θεσσαλονίκη και καταιγίδες η Χαλκιδική. Πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στα πιο ανατολικά και κεντρικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης και τα νοτιότερα τμήματα του νομού Σερρών.

Την Παρασκευή, η κακοκαιρία θα συνεχίσει να δημιουργεί έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και στα πολύ ανατολικά τμήματα.

 

 

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, η κακοκαιρία θα πλήττει ήδη τη χώρα, στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα (εκτός από τα πολύ-πολύ ανατολικά τμήματα της Θράκης) και κυρίως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στα πιο δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα βρέχει.

Η Αττική και στην Αθήνα θα έχει πάρα πολύ άστατο καιρό, με μπόρες, βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία αναμένεται να ενταθούν και να διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών. Πολύ μεγάλη προσοχή, βλέπετε τα σήματα προειδοποίησης:

Στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο, με τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες και γενικότερα φαινόμενα που θα εντείνονται όσο περνούν οι ώρες. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Ένας ψυχρός και ισχυρός Βαρδάρης, ως 7 μποφόρ, που δεν θα αφήσει τον υδράργυρο να ανέβει:

Στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας οι βροχές θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ στην Ήπειρο θα έχει και καταιγίδες.

Το σκηνικό στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι χειμερινό, καθώς, εκτός από τα έντονα φαινόμενα, θα έχει και τσουχτερό για την εποχή κρύο με βοριά, ενώ στα βόρεια τμήματά της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας θα πέσουν χιόνια. Δηλαδή, στους νομούς Καστοριάς, στον νομό Φλώρινας, στα βόρεια τμήματα του νομού Κοζάνης.

Από τη βορειοανατολική Στερεά, στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, αλλά και στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα ξεκινήσει απλά με μπόρες, αλλά στη συνέχεια θα χαλάσει.

Στις υπόλοιπες νότιες ηπειρωτικές περιοχές θα έχουμε από το πρωί μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Στις Κυκλάδες θα πληγεί περισσότερο το βορειοδυτικό κομμάτι του συμπλέγματος, ενώ στην Κρήτη, στις περισσότερες περιοχές της, κυρίως στα πιο ορεινά και νότια, θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδας θα είναι κατά τόπους έντονα, θα παραμείνουν έντονα -θέλει πολύ μεγάλη προσοχή- και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά. Μέχρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν και αρκετές περιοχές των ανατολικών νησιωτικών τμημάτων του Αιγαίου.

Στην Κρήτη θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες, κυρίως στα πιο δυτικά -αρχικά- και ανατολικά τμήματα του νησιού. Στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία το κρύο θα είναι τσουχτερό και οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν στις προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης, στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία θα έχουμε βροχές και αρκετά ισχυρές καταιγίδες – και στα πιο νότια, κυρίως παράκτια τμήματά της. Λίγα φαινόμενα θα υπάρχουν και από τη Ρόδο μέχρι και το Καστελόριζο.

Τις βραδινές ώρες, θα επικρατήσει κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στο μετεωρολογικό χάρτη της ΕΡΤ3 έκαναν την εμφάνισή τους πολλά θαυμαστικά κινδύνου. Δείτε τις περιοχές όπου τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά και επικίνδυνα:

Δείτε Επίσης

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά   Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό μήνα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Google Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του

Διαβάστε περισσότερα »
Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»

Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»   Διαθέσιμη προς το κοινό είναι από σήμερα η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ» (https://exoikonomo2021.gov.gr). Σε αυτήν μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που

Διαβάστε περισσότερα »
Νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους

Νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους   Πέντε σημαντικές παρεμβάσεις περιλαμβάνει η νέα τροποποιημένη ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους, που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις αφορούν τα εξής: 1. Αντιμετώπιση της υπέρμετρης και

Διαβάστε περισσότερα »
Ώρα 12:04 μμ. (του Βασίλη Μαγκλάρα)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ώρα 12:04 μμ. (του Βασίλη Μαγκλάρα)

Ώρα 12:04 μμ. (του Βασίλη Μαγκλάρα) Και ξαφνικά ο χρόνος σταμάτησε… Δεν είχε να πει τίποτε άλλο. Κράτησε τους λεπτοδείκτες του βουβός κι’ ανήμπορος στο ανακοινωθέν των γιατρών του Ευαγγελισμού

Διαβάστε περισσότερα »
ΡΑΕ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος ανάλογα με... το ρίσκο - Όλα όσα αλλάζουν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΡΑΕ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος ανάλογα με… το ρίσκο – Όλα όσα αλλάζουν

ΡΑΕ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος ανάλογα με… το ρίσκο – Όλα όσα αλλάζουν   Έρχεται ριζικό ” λίφτινγκ” στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος καθώς η ΡΑΕ θα τα κατηγοριοποιεί ανάλογα με το “ρίσκο”.

Διαβάστε περισσότερα »
Αλλάζουν τα ανώτατα όρια στο νέο «Εξοικονομώ» - Πότε ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδοτήσεων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλάζουν τα ανώτατα όρια στο νέο «Εξοικονομώ» – Πότε ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδοτήσεων

Αλλάζουν τα ανώτατα όρια στο νέο «Εξοικονομώ» – Πότε ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδοτήσεων Τις τελευταίες πινελιές βάζει στο νέο «Εξοικονομώ» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προσαρμόζοντας τα ανώτατα όρια δαπανών

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida