Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως

6λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως
  • Ο επί ματαίω γηράσσας

Πολιτίδης Χρήστος για το eordaialive.gr

 

Ξέρετε στην λαϊκή θυμοσοφία υπάρχει μία ρήση, η οποία λέει το “ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.

Παλαιό πάρκο λοιπόν και πάλι. (σχήμα οβάλ, εμβαδόν 8112 τετ. μ., μεγάλη διάμετρος 133 μέτρα, μικρή διάμετρος 66 μέτρα)

Έτσι όπως το κατάντησε η κυβερνώσα συμπαράταξη!!! Σαν πολυμεταχειρισμένη, παρηκμασμένη, εκατονταετή εταίρα, ή λαϊκότερα ως παρδαλό κατσίκι…..

Θα παρουσιάσω οπτικά ντοκουμέντα, φωτογραφίες, όλες είναι το ίδιο τοπίο, το ίδιο μέρος συνάμα, τραβηγμένες το 2019 τον Σεπτέμβρη και το 2020 τον Σεπτέμβρη αντίστοιχα και κάποιες άλλες στον παρόντα χρόνο.

Αγαπητοί φίλοι εντοπίστε διαφορές… Δεν υπάρχουν… Η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των συμβούλων των Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας, πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2019.

Ασφαλώς ο κύριος Πλακεντάς δεν ευθύνεται στο τότε, τότε Δήμαρχος ήτο ο κύριος Ζαμανίδης.

Όμως έναν χρόνο και μία ημέρα μετά (25 ημέρες για την ακρίβεια) βασιλεύει η ίδια αισθητική χυδαιότης και η ίδια παρακμή, πλην, προσετέθη πριν μερικούς μήνες και η κοπή των δένδρων, οι πολυπράγμονες νεοεκλεγείς Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι της κυβερνώσας παράταξης (φυσικά μέσα σ’ αυτούς συγκαταλέγεται και ο πολιτικά ομόκλινος κύριος Καραβασίλης, δεν τον είδαμε να διαφοροποιείται στο ελάχιστο και να  ζητά μια δημόσια συγνώμη) φέραν τον αφανισμό.

 

Έχει (αυτό του παλαιού πάρκου) τεράστιο ενδιαφέρον ως θέμα, διότι αντικατοπτρίζει με την αέναη παρουσία του την Πόλιν και κατά συνέπεια γίνεται καθρέφτης των δικών μας ζωών, καθρέφτης της διαρκούς μιζέριας, της  εγκατάλειψης, της έλλειψης αισθητικής και εν τέλει του διαχρονικού Δημοτικού ελλείματος.

Την συνταγή την γνωρίζουμε, κομματικά ψηφοδέλτια,  μπουκωμένα με σόγια, με μακροσυγγενείς, με γκόρτσους που ασφαλώς φέρνουν ψήφους.

Όμως η επομένη των εκλογών είναι κάτι περισσότερο από θλιβερή.

Σύντομα θα αναρτήσω άρθρο που σαν κύριο θέμα θα είναι, η Επιτομή της διακυβέρνησης  του Δήμου Εορδαίας , έναν χρόνο και μία ημέρα μετά.

Πριν μερικούς μήνες στήθηκε μια κακόγουστη φιέστα, ήτο μεγαλειώδες το θέαμα, γερανοί, φορτηγά, Αστυνομικής δύναμις, εργάτες, υλοτόμοι και φυσικά οι συμπαραμαρτούντες δημοσιογράφοι των συγκοινωνούντων δοχείων.

Οι τελευταίοι κραύγαζαν για το μεγαλείο του Δημάρχου, και για τον απαράμιλλο καλλωπισμό της πλατείας, φίλοι μου όλοι οι παπαγάλοι ίδιοι είναι….

Χυδαίοι, αμετροεπείς, λελειχμότες.

Θα το ακούσετε πολλές φορές αυτό: «ο δήμαρχος έβαλε στο τραπέζι ένα κεφαλαιώδες θέμα, αυτό των ζωτικών χώρων για όλες τις ηλικίες, (παιδικές χαρές, περίπατος, πράσινο, εκδηλώσεις)».

Υπάρχει ο χώρος, τον πληρώσαμε πολλά χρήματα, να επικαιροποιηθεί το σχέδιο Τόττη, εκεί υπάρχει ο ζωτικός χώρος.

 

Έγραψα πολλά άρθρα για το θέμα αυτό με πάμπολλες αιχμές, ο Δήμαρχος (αυτό διεφάνη) έβαλε τους οικείους του να μου κάνουν Ομηρικές επιθέσεις, διατυπώθηκαν τότε απίθανα πράγματα, μια κυρία είπε: «σιγά τι κι αν  είναι δένδρα 72 ετών, θα βάλουμε άλλα, σε 70 χρόνια το ίδιο μ’ αυτά θα είναι».

Μία άλλη κυρία όταν έθεσα το ζήτημα ότι είναι ιστορικό μνημείο και υπάρχει ως ολότητα με τα δένδρα του, υπ’ αυτήν την έννοια πρέπει να πάρουμε παράδειγμα το Δελφικό τοπίο με τον Ελαιώνα του και τον Νόμο Μελίνας Μερκούρη, απάντησε: «σιγά μην έχουν και τα δένδρα ιστορία για να τα κάνουμε ιστορικό μνημείο».

Επίσης κάποια άλλη είπε το παροιμιώδες:  «και σιγά τα παλιόδενδρα, σιγά το οξυγόνο που δίνουν,  στην στεφάνη τους δεν έχουν φύλλα».

Στο παλαιό πάρκο έγιναν άπειρες αυθαίρετες επεμβάσεις και προσθήκες, να απαριθμήσουμε ορισμένες, Α. μη έχοντας που να βάλουν τον υποσταθμό της τηλεθέρμανσης τον παράχωσαν στην βιτρίνα του πάρκου, αν γινόταν σε άλλη Ευρωπαϊκή Πόλη αυτό θα τους κρέμαγαν στα μανταλάκια, Β. υπάρχει στο κέντρο του πάρκου ένα άθλιο αποτύπωμα συντριβανιού,  το παρατηρούσα επί μία ώρα, Ύστερος Ντανταϊσμός σε συνδυασμό με παρωχημένο Σοσιαλιστικό Υπέρ-ρεαλισμό, την αθλιότητα αυτή πρέπει να την μεταφέρουμε στον κήπο του Δημάρχου που το έστησε με την ρήτρα να το βλέπει ισόβια, Γ. υπάρχει νέα κατασκευή ολόφρεσκη (πάει άλλο ένα κομμάτι) δεν γνωρίζω τι εξυπηρετεί…

Στις ηλεκτρονικές εφημερίδες και κατά συνέπεια στα sosial-media, υπάρχει ένα μικρό μέρος φασαριόζων που προσπαθούν να δημιουργούν εντυπώσεις και επίσης υπάρχει το μεγάλο κομμάτι των σιωπηλών αναγνωστών, ένα σοβαρό μέσο αυτούς στοχεύει.

Το παλαιό πάρκο υπάρχει από καταβολής της νεοσύστατης Προσφυγικής μας Πόλης, ο λόγος αυτός το καθιστά μνημείο, εν συνόλω και σε αδιατάρακτη ενότητα με την Μακεδονική πεύκη που είναι φυτεμένη εντός του.

Επιμύθιον

Οι Παππούδες μας από το μηδέν, μη έχοντας κανένα μέσον καμμιά τεχνολογία, την φτώχεια και την πείνα κρατούσαν στα σταυρωμένα χέρια τους, δημιούργησαν ένα διαμάντι, ο Δήμαρχος μας το μετέτρεψε εν μία νυκτί σε παρδαλό κατσίκι….

Υ.Γ.

Το παλαιό πάρκο κάποια στιγμή πρέπει να βαφτιστεί, είναι προφανής ο λόγος που δεν έγινε έως τώρα (και για αυτό και για το καινούργιο πάρκο).

Να το πούμε λοιπόν, το προσφυγικό στοιχείο της Πόλης μας είναι ένα μωσαϊκό, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Θρακιώτες, οι παλαιότερες Δημοτικές Αρχές δεν το αγγίζαν αυτό το θέμα διά να μην προκαλέσουν τριβές μεταξύ των Εθνοτικών ομάδων.

Επειδή αποτελεί ενότητα με την βιβλιοθήκη, τι καλύτερο από το να ονομαστεί “ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ΚΑΙ ΤΩΝ (3) ΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης είναι ο μεγαλύτερος Έλλην ποιητής (δεν είναι δική μου η κρίσις.) Άμεσα συνδεδεμένος με την Ελληνιστική περίοδο στις συνεχείς ποιητικές αναφορές του στην δυναστεία των Πτολεμαίων, Πτολεμαίος και ο ίδιος…..

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Η ακτινογραφία του παλαιού πάρκου και Η διαχρονική κακοποίηση της Πόλεως

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *