Ψηφίσματα συμπαράστασης στον Αλέξανδρο Λιοσάτο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ανακοίνωση συμπαράστασης απο την οργάνωση Κομμουνιστική Ανασύνταξη

 

“Στεκόμαστε στο πλευρό του σ. Αλέξη Λιοσάτου στην Πτολεμαΐδα, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από εθνικιστές, πατριδοκάπηλους και φασίστες οι οποίοι προκαλούν, απείλησαν επανειλημμένα και εξύβρισαν τον ίδιο και την οικογένειά του και βανδάλισαν τις πινακίδες στο οδοντιατρείο που διατηρεί στην Πτολεμαΐδα καθώς και στο οδοντιατρείο του πατέρα του.
Αφορμή για την στοχοποίησή του αποτέλεσε μια ανάρτηση στον προσωπικότου λογαριασμό στο φέισμπουκ, όπου επικροτεί ένα σύνθημα που έγραψαν κάποιοι νεαροί πάνω σε ένα γκράφιτι των «Πτολεμαίων Μακεδόνων», οι οποίοι έσβησαν πρώτα αντιφασιστικά συνθήματα, το οποίο συνοδεύονταν και από την Ελληνική σημαία. Για το σύνθημα πάνω στο γκράφιτι, «Έθνη και Θρησκεία γεμίσατε τη γη ανθρώπινα σφαγεία», ο Δήμος Εορδαίας προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων για προσβολή συμβόλου. Πράγμα που με τη σειρά του έδωσε ώθηση στους εθνικιστές, τους πατριδοκάπηλους και τους φασίστες να ξεσαλώσουν απέναντι σε όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις και τις ενέργειές τους.
Ο σ. Λιοσάτος, μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, έχει κάθε δικαίωμα να δηλώσει την αντίθεσή του, ή, στην προκειμένη περίπτωση, την συμφωνία του σε κάποιο σύνθημα και σε κάποια άποψη. Φυσικά αυτό ήταν η αφορμή για την στοχοποίησή του. Η αιτία βρίσκεται στην πολιτική θέση που εκφράζει σε σχέση με το Μακεδονικό ζήτημα, όπου σωστά καυτηριάζει τον αστικό εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και την καταπιεστική πολιτική που άσκησε το ελληνικό κράτος απέναντι στους Σλαβομακεδόνες της ευρύτερης περιοχής.
Η εργατική τάξη της χώρας κανένα συμφέρον δεν έχει για να υιοθετήσει τις πολιτικές εκείνες που σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στους λαούς και τους εργαζόμενους του διάφορων χωρών και παράλληλα να δέχεται αδιαμαρτύρητα την καταπίεση και την εκμετάλλευση των κεφαλαιοκρατών. Η πάλη της πρέπει να στοχεύει στην αποδυνάμωση των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού και οφείλει να κρατήσει διεθνιστική στάση μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάργηση του καπιταλισμού, του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και γεννά πολέμους και εξαθλίωση. Το εργατικό κίνημα της Ελλάδας πρέπει να αποκρούσει χωρίς περιστροφές τον εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία και το φασισμό καθώς και την εγκληματική πολιτική της ελληνικής άρχουσας τάξης, να στηρίξει όποιον διώκεται και απειλείται εξαιτίας των απόψεών του που βρίσκονται στον αντίποδα του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, και να παλέψει με το σύνθημα «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!». Να παλέψει μαζί με την εργατική τάξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και των άλλων χωρών ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την εργατική δημοκρατία και εξουσία.Αυτό είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων της Ελλάδας και των λαών της περιοχής.”

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΛΙΟΣΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ

 

 

Στον απόηχο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και παίρνοντας θάρρος από το κλίμα που δημιουργήθηκε εκείνες τις μέρες, η ακροδεξιά προσπάθησε και προσπαθεί να κερδίσει έδαφος στην Ελληνική κοινωνία. Εμφάνιση οπλισμένων φασιστικών ομάδων στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες σε γειτονιές αλλά και στο κέντρο πόλεων, όπως η Θεσσαλονίκη, εμπρησμοί κοινωνικών χώρων, τρομοκρατία και απειλές σε όποιον δε συμμερίζεται τις απόψεις τους, παρουσιάζοντας τον ως εχθρό και προδότη της πατρίδας.

 

Ιδιαίτερα στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες, εκμεταλλευόμενοι το πατριωτικό συναίσθημα των κατοίκων, προσπαθούν να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα, σπέρνοντας το μίσος και για τη γειτονική χώρα και για όποιον τολμά να αρθρώσει διαφορετικό λόγο. Η στοχοποίηση του  Αλέξη Λιοσάτου από τους ακροδεξιούς κύκλους της Πτολεμαΐδας δεν είναι το πρώτο κρούσμα. Τις μέρες των συλλαλητηρίων που κυκλοφορούσαν ομάδες οπλισμένων τραμπούκων στους δρόμους της χώρας, ακολούθησαν προπηλακισμοί, απειλές και βανδαλισμοί.

 

Σε γκράφιτι λοιπόν εθνικιστικού περιεχομένου στο γήπεδο της πόλης, κάποιοι έγραψαν  το σύνθημα: « Έθνη και Θρησκεία γεμίσατε τη γη ανθρώπινα σφαγεία». Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των «Πτολεμαίων Μακεδόνων» αλλά και του Δήμου, οι οποίοι προχώρησαν σε μηνύσεις για «προσβολή εθνικού συμβόλου» (το γκράφιτι απεικόνιζε Ελληνική σημαία) και φθορά δημόσιας περιουσίας και απειλές ότι θα τοποθετηθούν κάμερες, καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη.

 

Ο Αλέξης Λιοσάτος προχώρησε σε σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook που καταδίκαζε το κλίμα αντιδημοκρατικής εκτροπής που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν και εναντιωνόταν στην απόπειρα στοχοποίησης και τρομοκράτησης αντιεθνικιστών. Οι ακροδεξιοί διοχέτευσαν το σχόλιο στην τοπική εφημερίδα «Πτολεμαίος», μαζί με τη φωτογραφία του Α.Λ. και ακολούθησε ενορχηστρωμένος βομβαρδισμός απειλητικών μηνυμάτων κατά της ζωής, της δουλειάς και του σπιτιού του, συνοδευόμενων από ψέματα και συκοφαντίες. Αποκορύφωμα, ο βανδαλισμός της επαγγελματικής του ταμπέλας καθώς και του πατέρα του και του θυροτηλέφωνου στο ιατρείο τους.

 

Πολιτικές απόψεις που αναγνωρίζουν το δικαίωμα στη δική τους χώρα να κάνει το «νονό» των Βαλκανίων με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, που κραυγάζουν «ντου, να πάρουμε τα Σκόπια», δεν προέρχονται από αγνές πατριωτικές ευαισθησίες, ούτε εκφράζουν κάποιο αίσθημα δικαίου. Υποστηρίζονται από την ακροδεξιά, σε όλες της τις εκφράσεις και συνοδεύονται από ενέργειες τραμπουκισμού, απειλές και στοχοποίηση όσων έχουν διαφορετική άποψη.

 

Απέναντι στην απειλή των φασιστών δεν μπορούμε να βασιστούμε ούτε σε κρατικούς μηχανισμούς, ούτε στην Κυβέρνηση – αυτή και τις προηγούμενες –  οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα, όπως δεν έχουν κάνει σε καμία αντίστοιχη περίπτωση. Εξάλλου είναι η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και της βίαιης φτωχοποίησης που σπρώχνει τον κόσμο στην απελπισία και το θυμό, ιδιαιτέρως τη νεολαία, δημιουργώντας το εύφορο έδαφος για φυτρώνουν «λουλούδια» όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες. Ούτε η αστυνομία με το ρόλο συγκάλυψης που έπαιξε στις περισσότερες περιπτώσεις επιθέσεων και τρομοκρατίας. Στο πρόσωπο του Α.Λ., σήμερα βάλλονται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε άμεσα για να τα υπερασπίσουμε.

 

 

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

 

Από το Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ

 

 

eordaialive

 

 

                                            

 

 

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida