Πώς το Facebook άναψε πράσινο φως σε “θεωρίες συνομωσίας” ακολουθώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Eordaialive Team
5λ ανάγνωσης
Πώς το Facebook άναψε πράσινο φως σε "θεωρίες συνομωσίας" ακολουθώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Πώς το Facebook άναψε πράσινο φως σε “θεωρίες συνομωσίας” ακολουθώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Ο στόχος των διαρροών

Οι διαρροές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και του Λευκού Οίκου, που διοχετεύονται μέσω του αμερικανικού Τύπου και αφήνονται να διασπαρθούν ελεύθερα μέσω του Facebook έχουν ένα προφανή στόχο: Να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη την αίσθηση ότι η Κίνα ευθύνεται για την πανδημία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 600.000 Αμερικανούς πολίτες και έτσι να δικαιολογήσουν τον οικονομικό πόλεμο εναντίον του Πεκίνου. Το επιτελείο του Μπάιντεν γνωρίζει ότι ο εντοπισμός της πραγματικής πηγής του ιού στο φυσικό περιβάλλον ίσως διαρκέσει δεκαετίες –οι επιστήμονες χρειάστηκαν 13 χρόνια για να εντοπίσουν την πηγή του SARS– γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην Ουάσιγκτον να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς κανείς να μπορεί να τη διαψεύσει.
Εδώ όμως έχουμε μια πρωτοφανή αντιστροφή κάθε λογικού επιχειρήματος: Ενώ το βάρος της απόδειξης πέφτει πάντα στον καταγγέλοντα, η Ουάσιγκτον ζητά από την Κίνα να αποδείξει ότι δεν δημιούργησε αυτή τον ιό! Παράλληλα, με στοχευμένα δημοσιεύματα, τα αμερικανικά ΜΜΕ αμφισβητούν εμμέσως την αξιοπιστία των σχετικών μελετών του ΠΟΥ, ο οποίος ύστερα από έρευνα μηνών δεν εντόπισε κανένα στοιχείο που παραπέμπει σε δημιουργία του ιού σε εργαστήριο. Τη στιγμή δηλαδή που ο οργανισμός χρειάζεται κάθε δυνατή βοήθεια για να προλάβει την εξάπλωση της πανδημίας, οι ΗΠΑ πριονίζουν το κύρος του για να προωθήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα.
Η συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των επιχειρημάτων που χρησιμοποιεί ο Μπάιντεν εναντίον του Πεκίνου τις τελευταίες εβδομάδες: Τις καταγγελίες περί γενοκτονίας της μειονότητας των Ουιγκούρ στην επαρχία Σιντζιάνγκ, τα υποτιθέμενα σχέδια επίθεσης ή οικονομικού στραγγαλισμού της Ταϊβάν, αλλά και τις θεωρίες ότι η Κίνα προετοιμάζεται για κυβερνοπόλεμο με τις ΗΠΑ. Είναι ενδεικτικό ότι λίγες μόλις ώρες μετά τη διαρροή των θεωριών για τη δημιουργία του ιού σε κινεζικό εργαστήριο, η αμερικανική Γερουσία άνοιξε τον δρόμο για την ψήφιση νομοσχεδίου-μαμούθ που θα επιτρέψει τη διεξαγωγή οικονομικού πολέμου εναντίον της Κίνας και άλλων βιομηχανικών αντιπάλων των ΗΠΑ. Η λεγόμενη νομοθετική πράξη Καινοτομίας και Ανταγωνισμού προσφέρει στην αμερικανική κυβέρνηση 200 δισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσει «απειλές» όπως η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και να επιβάλλει κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους.
Κλιμακώνοντας τον οικονομικό πόλεμο με την Κίνα, ο Μπάιντεν δεν διστάζει να εμπλέξει στη μάχη ακόμη και την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Και το Facebook τάσσεται για άλλη μια φορά στο πλευρό της υπερδύναμης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!