ΟΑΕΔ: Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης αποφοίτων ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΟΑΕΔ: Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης αποφοίτων ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Ένα πρόγραμμα κατάρτισης σε επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τη DEKRA Αkademie GmbH υλοποιεί πιλοτικά ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Πρόκειται για το Πιλοτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Dual 2+1» που απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ της ειδικότητας του Τεχνίτη Μαγειρικής Τέχνης.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια έως εννέα (9) μήνες, εκ των οποίων οι τρεις (3) μήνες αφορούν στην θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση και οι έξι (6) μήνες στην πρακτική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Δικαίωμα εγγραφής στο παραπάνω πρόγραμμα έχουν οι απόφοιτοι και απόφοιτες των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1992 έως και 1997 και έχουν λάβει πτυχίο Μαγειρικής Τέχνης. Οι καταρτιζόμενοι κατά την περίοδο της πρακτικής άσκησης θα αμείβονται από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην ειδικότητα «Τεχνίτης/τρια Μαγειρικής Τέχνης» να αποκτήσουν συμπληρωματική κατάρτιση.
 • Η Μαθητεία να συνδεθεί με το θεσμό της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και να εξαχθούν συμπεράσματα για τη βελτιστοποίηση των προσόντων των αποφοίτων των Σχολών, με σκοπό την υιοθέτηση και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών τους και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 • Να δοθεί στους ωφελούμενους του προγράμματος η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και την υπάρχουσα εργασιακή τους εμπειρία, με σκοπό την ενδυνάμωση των προσόντων τους.
 • Να εξασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη παραμονή των καταρτιζομένων στις επιχειρήσεις.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν, από Δευτέρα 13 έως Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ώρες 08:00 έως 15:00, στην ταχ. δ/νση: ΟΑΕΔ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Δ/νση Α3, Εθνικής Αντιστάσεως 8, 174 56, Άλιμος, με την ένδειξη για το πρόγραμμα «Dual 2+1» τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Έντυπο Αίτησης
 2. Βιογραφικό Σημείωμα
 3. Τίτλο Σπουδών (φωτοαντίγραφο)
 4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (φωτοαντίγραφο)
 5. Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (φωτοαντίγραφο)
 6. Βεβαίωση εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής στράτευσης (φωτοαντίγραφο)
 7. Πιστοποιητικό υγείας (φωτοαντίγραφο)
 8. Φωτογραφίες (3)
 9. και για την περίπτωση μοριοδότησης το Δελτίο ανεργίας, αν υπάρχει (φωτοαντίγραφο)

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.oaed.gr.

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!