Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Νέος Πρύτανης Δυτ. Μακεδονίας Θ. Θεοδουλίδης : Προτεραιότητες και στόχοι, για το Νέο Πανεπιστήμιο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Η  εκλογή  της Πρυτανικής Αρχής, αποτυπώνει το ισχυρό κοινωνικό αίτημα για την απογείωση του  Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και την μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει για το μέλλον του», δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο νεοεκλεγείς  Πρύτανης του Νέου Πανεπιστημίου  Δυτ. Μακεδονίας, Κοσμήτορας-Καθηγητής  της Πολυτεχνικής Σχολής,   Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Ο Νέος Πρύτανης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την συμμετοχή και την εκλογή όλου του Πρυτανικού συμβουλίου με τους τέσσερεις Νέους Αντιπρυτάνεις και επεσήμανε ότι «προέχει για το επόμενο διάστημα, να ορθοποδήσει το Νέο Πανεπιστήμιο με τις 7 σχολές και τα 22 τμήματα και να ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων  από τα οποία προήλθε».

Ο κ. Θεοδουλίδης χαρακτήρισε μάλιστα «τεράστιο» το εύρος των ζητημάτων που καλείται να αναλάβει  από την 1ηΣεπτεμβρίου η Πρυτανική Αρχή  μέχρι και την υποδοχή των φοιτητών για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να τρέξουν τα προγράμματα σπουδών και  να διευθετηθούν οργανωτικά ζητήματα με τις γραμματείες των νέων τμημάτων, να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις του  έκτακτου  διδακτικού προσωπικού, να ρυθμιστούν θέματα χωροθέτησης, καθώς και ζητήματα του  διοικητικού  προσωπικού».

    Ως άμεση ενέργεια που συμπεριλαμβάνονταν και στις προγραμματικές του δηλώσεις, ανέφερε  την μετακίνηση  όλης της διοίκησης του Πανεπιστημίου από το κτίριο στο  Πάρκο του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στα Κοίλα Κοζάνης, κάτι που «θα βοηθήσει  οργανωτικά και θα συντείνει στην ομογενοποίηση  και των νοοτροπιών που φέρει το κάθε πρώην ίδρυμα».

Σε  ότι αφορά τους ευρύτερους  στόχους του, ο Νέος Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης στάθηκε στην αξιοποίηση  νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη βελτίωση των υποδομών και στις 5 πόλεις που λειτουργεί το Νέο Πανεπιστήμιο, όπως και στην ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας στον Ακαδημαϊκό χάρτη και τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Στις  προτεραιότητες του ως Νέος Πρύτανης, σημείωσε και την προετοιμασία του οργανισμού του Νέου Πανεπιστημίου  Δυτ. Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για ένα διαφορετικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να λάβει υπόψιν του σε σημαντικό βαθμό,  την αντίστοιχη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida