Μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο Δήμο Κοζάνης

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο Δήμο Κοζάνης

 

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων  προέβησαν εθελοντικά τα μέλη του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΔΕΕΚΕ), το σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς το οποίο εκπονεί η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, με το  Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου να  στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

«Σεβόμαστε το αδέσποτο ζώο, σεβόμαστε την ιατρική διαδικασία και την δεοντολογία. Ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει αυτές τις δράσεις, πάντα με αυστηρά και νόμιμα πλαίσια, δηλαδή με όλη την νόμιμη διαδικασία το αδειοδοτημένο καταφύγιο, τις περισυλλογές από εκπαιδευμένο συνεργείο και τις στειρώσεις από ομάδες εθελοντών κτηνιάτρων αναγνωρισμένων από την πανελλήνια κτηνιατρική κοινότητα, ώστε να επιτύχουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και την ευζωία των αδέσποτων ζώων.», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Βασίλης Βασιλακόπουλος.

Ο κτηνίατρος Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, υπεύθυνος του Δικτύου Εθελοντών Κτηνιάτρων του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ανέφερε πως «Δεχτήκαμε την πρόσκληση του Δήμου Κοζάνης για να συνδράμουμε στο έργο του. (…) Είναι μία δράση που ο σύλλογός μας τελεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα, επιβραβεύοντας φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Αγαθαγγελίδη, Ειδικό Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, στα μέλη της ομάδας των κτηνιάτρων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου και στην κτηνίατρο Βασιλεία Ζιώγου, η οποία παραχώρησε το κτηνιατρείο της για το σκοπό της δράσης.

Ο Δήμος Κοζάνης έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στο Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων για την διενέργεια επιπλέον στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα, ενισχύοντας το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα διαχείρισης πληθυσμού.

 

 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!