Κοζάνη: Θ.Μουμουλίδης: Η ΔΕΗ οφείλει να σεβαστεί την ιστορική περιοχή

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Θ.Μουμουλίδης: Η ΔΕΗ οφείλει να σεβαστεί την ιστορική περιοχή

Να αποτραπεί άμεσα και δυναμικά  η απόφαση για κατεδάφιση των εγκαταστάσεων ιστορικών κτιρίων της του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και να αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα λιγνίτη που βρίσκονται στο υπόστρωμα των κτιριακών εγκαταστάσεων και της γύρω περιοχής, τόνισε ο βουλευτής  Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμις Μουμουλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, καλώντας παράλληλα την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και την κοινωνία να διεκδικήσουν την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων υπέρ της τοπικής κοινωνίας με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Κοζάνης ο οποίος έχει ενημερώσει τόσο τον Υπουργό Ενέργειας όσο και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ, εδώ και αρκετούς μήνες,  για την πρόταση αξιοποίησης των δομών και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι θα ληφθεί, τελικά η πολιτική απόφαση που θα αποκαθιστά αδικίες και ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στο κεφάλαιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της περιοχής. Ο κ. Μουμουλίδης υπογράμμισε ακόμα, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένα δίλημμα, προτείνοντας τη δημιουργία Βιομηχανικού – Ιστορικού πάρκου, που θα ενώνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, με την είσοδο της πόλης της Πτολεμαΐδας, περιλαμβάνοντας τις εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ. Ο βουλευτής καταλήγοντας επεσήμανε ότι η ΔΕΗ, οφείλει να αναδείξει την κοινωνικά ευαίσθητη και υπεύθυνη πολιτική της, αποδίδοντας σταδιακά στην κοινωνία ποιοτικά αντισταθμίσματα.

Το θέμα θα ζητήσει να συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όπως υποστήριξε  η κοινή διεκδίκηση σε μια περιοχή που η επιχείρηση χρωστά τα μέγιστα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πρέπει να γίνει συντονισμένα για να υπάρξει αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση και χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...