Κοζάνη: Τα πρώτα κρούσματα σε Λύκεια – Κλειστά τμήματα σε σχολεία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τα πρώτα περιστατικά θετικών στον ιό κρουσμάτων, εμφανίστηκαν σε μαθητές Λυκείου στην ΠΕ Κοζάνης μερικά 24ωρα από την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας για την συνέχεια της λειτουργίας των τμημάτων ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας Ηλίας Τοπαλίδης, προχώρησε σε ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό το πρόβλημα, υπενθυμίζοντας σε όλους τους μαθητές πως είναι αναγκαίο να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης της νόσου του ιού Sars Cov2. Ο κ. Τοπαλίδης απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία να φορούν τις προστατευτικές μάσκες ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά διαλύματα για την προστασία της σχολικής κοινότητας από την διασπορά του κορονοϊού.

Τέλος τονίζει χαρακτηριστκά “με τη συμβολή όλων θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”.

Κλειστά θα παραμείνουν τμήματα των Λυκείων 2ου ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ στην Πτολεμαΐδα και 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, όπου βρέθηκαν μαθητές θετικοί στον ιό, μετά από εισήγηση του ΈΟΔΥ, ωστόσο αναμένονται αποτελέσματα τεστ με την πιθανότητα να κλείσει όλο η σχολική μονάδα.

Δέσποινα Αμαραντίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida