Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοζάνη: Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο με Δήμαρχο τον Λάζαρο Μαλούτα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

41 Δημοτικοί Σύμβουλοι από επτά παρατάξεις που θα καθίσουν στα έδρανα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης μαζί με τους  52 Προέδρους  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και τα τοπικά συμβούλια τους, και ο Δήμαρχος  Λάζαρος Μαλούτας, έδωσαν τον όρκο για να αναλάβουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, την τετραετή θητεία τους, στον Α΄βαθμό αυτοδιοίκησης. Η τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης την Αιανή, έγινε σε πανηγυρικό κλίμα παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλισε το πολιτιστικό κέντρο, το οποίο αποδείχθηκε τελικά μικρό  για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο που έδωσαν οι εκλεγμένοι σε μια όμορφη τελετή, αναλαμβάνουν  την νέα αυτοδιοικητική περίοδο στο Δήμο Κοζάνης. Κατά την διάρκεια των χαιρετισμών τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, όσο και ο απερχόμενος Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρης Ιωαννίδης αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων Κυριάκος Μιχαηλίδης, Ευάγγελος Σημανδράκος, Φώτης Κεχαγιάς, Νόντας Στολτίδης και Κωσταντίνος Κύργιας, σε κλίμα συναίνεσης, έδωσαν την υπόσχεση να εργαστούν για το καλό του Δήμου Κοζάνης και των πολιτών.

eordaialive

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι αρμοδιότητες, οι Αντιδημαρχίες και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν πλέον τα ηνία του Δήμου Κοζάνης.

eordaialive

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι στις τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Βατερού και Τετραλόφου όπου υπήρξε ισοψηφία, αναλαμβάνει ο πρώτος πλειοψηφών του συδυασμού, σύμφωνα με τον Νόμο και μετά την τελευταία τροποποίηση που έγινε μέσα στον Αύγουστο. Πρόεδροι αναλαμβάνουν αντίστοιχα ο Θεοχάρης Πεχλιβανίδης, ο Χρήστος Κεντεποζίδης και ο Γιάννης Φωτειάδης. Ενώ σε ότι αφορά στην Τοπική Κοινότητα Ρυμνίου όπου ο εκλεγμένος Πρόεδρος Νίκος Αρβανίτης έφυγε πρόσφατα από την ζωή αναμένεται απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida