Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η θρυλική Μάχη της Ηλεκτρικής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

  Βρισκόμαστε στο έτος 1944 και ενώ στην Αθήνα ο λαός πανηγυρίζει για την απελευθέρωση, στον Πειραιά η μάχη για την σωτηρία της πατρίδας συνεχίζεται. Οι Γερμανοί, πριν αποχωρήσουν, προγραμματίζουν να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές σε υποδομές του τόπου ενώ βασικός  τους στόχος, δεν  είναι άλλος από το να τινάξουν στον αέρα την «Ηλεκτρική» στο Κερατσίνι.

   Το εργοστάσιο της «Ηλεκτρικής» ήταν η σημαντικότερη ενεργειακή μονάδα της χώρας που τροφοδοτούσε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Καταστροφή της υποδομής αυτής -που ήταν η μόνη που παρήγαγε ενέργεια- θα σήμαινε τεράστια και πολυποίκιλη κατάρρευση. Αθήνα και  Πειραιάς θα βυθίζονταν στο σκοτάδι. Θα έπαυε η λειτουργία των εργοστασίων ενώ  θα υπολειτουργούσε και το λιμάνι. Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και τα τραμ που εκτελούσαν τη γραμμή Αθήνας – Πειραιά, θα «τραβούσαν χειρόφρενο».

75 χρόνια μετά, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την επέτειο της Μάχης της Ηλεκτρικής στις 13 Οκτωβρίου,  υμνώντας τη θυσία των πεσόντων, τιμώντας τον αγώνα τους  αντλώντας –παράλληλα- δύναμη από το θαυμαστό τους παράδειγμα.

Τιμούμε τον αγώνα της αντίστασης που απέτρεψε  την καταστροφή από τους Γερμανούς ενώ την ίδια ώρα  καλούμαστε να δώσουμε τη δική μας μάχη για τη διάσωση της δικής μας ηλεκτρική.

Η μάχη για την σωτηρία της Ηλεκτρικής ήταν ζωτικής σημασίας και καταγράφηκε στην ιστορία ως «Η θρυλική Μάχη της Ηλεκτρικής», που δόθηκε για την προστασία ζωτικών υποδομών της χώρας.

Σήμερα, ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και στόχος παραμένει το να διαφυλαχθεί η μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας, να καταστεί υγιής, εξελισσόμενη με προοπτικές που θα της επιτρέπουν να συνεχίζει να προσφέρει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για όλους τους καταναλωτές.

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida