Η τελική μορφή των 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία – Όλες οι λεπτομέρειες

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η τελική μορφή των 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία - Όλες οι λεπτομέρειες

Με περιορισμένους κόφτες θα είναι η νέα έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία. Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση της μορφής της ρύθμισης, η οποία αναμένεται να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί μέχρι τις 15 Μαΐου, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να κάνουν μια καινούρια αρχή.

Αυτό το νέο ξεκίνημα συνεπάγεται και υπό προϋποθέσεις, πάγωμα των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που έχουν ληφθεί εναντίον των οφειλετών, όπως οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων από είσπραξη ενοικίων.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξής:

– Ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα ρυθμίζονται οι οφειλές θα είναι αντιστρόφως ανάλογος του ύψους του εισοδήματος του φορολογούμενου. Για παράδειγμα, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ή 12.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 120 δόσεις. Οι φορολογούμενοι με υψηλότερο εισόδημα θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

– Το επιτόκιο της ρύθμισης θα είναι της τάξεως του 5% όσο είναι δηλ. σήμερα το επιτόκιο της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων.
– Η ρύθμιση θα προσφέρει διαγραφή προσαυξήσεων έως και 85% αλλά η σχετική διαγραφή θα γίνεται αφού ο οφειλέτης τηρήσει πλήρως το πρόγραμμα των δόσεων.
– Θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και το τέλος του 2018.
– Για να ενταχθεί ένας φορολογούμενος στη ρύθμιση θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις φορολογικές οφειλές του 2019 είτε να τις έχει εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
– Η αίτηση για τη ρύθμιση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στο Taxisnet
– Για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση θα πρέπει ο φορολογούμενος να εξοφλήσει την πρώτη δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!