Η κομπίνα με αρπαγή 100.000 ευρώ από τον ΕΦΚΑ

Η κομπίνα με αρπαγή 100.000 ευρώ από τον ΕΦΚΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εχει παγώσει η έρευνα για τον Φουρθιώτη που αύξησε κατά πολλές χιλιάδες τον μισθό του καθώς και μερικών εργαζομένων του χωρίς να το γνωρίζουν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», ζημιώνοντας τον ΕΦΚΑ.

Την κοµπίνα που φέρεται να ενορχήστρωσε ο Μένιος Φουρθιώτης ώστε να αποµυζήσει αισχρά και ανήθικα το κράτος εν µέσω πανδηµίας φέρνει στο φως σήµερα το Documento. Ο παρουσιαστής των trash εκποµπών εµφανίζεται να έχει λάβει, προτού τον πάρουν πρέφα στο υπουργείο Εργασίας επί Γιάννη Βρούτση, τουλάχιστον 100.000 ευρώ από το πρόγραµµα «Συν-Εργασία». Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγµατοποίησαν οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ, τις δηλώσεις που κατέθεσαν εταιρείες συµφερόντων του Φουρθιώτη αιτούµενες την ένταξή τους στον µηχανισµό στήριξης αλλά και από την προσωπική καρτέλα ασφαλισµένου του ίδιου του Φουρθιώτη, το περιεχόµενο της οποίας είναι σε γνώση της εφηµερίδας.

Η τηλεπερσόνα που στις ζωντανές τηλεοπτικές του µεταδόσεις ωρύεται επί παντός επιστητού σε ακατά-ληπτα ελληνικά φέρεται πως… µυρίστηκε εύκολο χρήµα εξαπατώντας τις αρµόδιες αρχές και εκµεταλλευόµενος τα κενά που υπήρχαν στο σύστηµα. Την ίδια στιγµή ο κορονοϊός µάστιζε τη χώρα και πετ-σόκοβε τα εισοδήµατα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζοµένων.

08 09 F1d
Οι περίεργες σχέσεις Φουρθιώτη με τα στελέχη της ΝΔ αποκαλύπτονται με τη συμπεριφορά του απέναντι στη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, η οποία είναι η ελεγκτής του στο κόλπο με τους μισθούς-μαμούθ στο πρόγραμμα
«Συν-Εργασία». Εκεί που την καθύβριζε σε μια μέρα έγινε το πιο αξιόλογο και δυνατό χαρτί της κυβέρνησης. Η αγάπη βέβαια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σταθερή και γι’ αυτό φαίνεται ο Κώστας Καραγκούνης έχει εμφανιστεί ως συνήγορός του και προσκεκλημένος στις εκπομπές του

 

Η κοµπίνα Φουρθιώτη

Με απλά λόγια, ο Φουρθιώτης εν µια νυκτί από τα περίπου 1.000 ευρώ που δήλωνε ως µηνιαίο εισόδηµα εκτοξεύτηκε στις 35.000 ευρώ, για να φτάσει να εµφανίζει ως µεικτές µηνιαίες αποδοχές από µία µόνο εταιρεία το αστρονοµικό ποσό των 85.000 ευρώ. Το ίδιο ακριβώς κόλπο γίνεται για τουλάχιστον τέσσερις µε πέντε εργαζόµενους των εταιρειών του.

Το κράτος λοιπόν, σύµφωνα µε όσα όριζε το πρόγραµµα «Συν-Εργασία», όφειλε να πληρώσει αυτόµατα στον Φουρθιώτη και στους άλλους εργαζόµενους το 60% των µηνιαίων απολαβών τους, περισσότερα δηλα-δή από 46.000 ευρώ. Και αυτό για έναν µόνο µήνα! Σύµφωνα µε απολύτως διασταυρωµένες πληροφορίες του Documento, µέχρι ώρας τουλάχιστον ένας εργαζόµενος από εκείνους που το προηγούµενο διάστηµα έχουν εµφανιστεί να εισπράττουν υπέρογκα ποσά ή να αιτούνται να εισπράξουν έχει προχωρήσει σε καταγ-γελία. Η όλη υπόθεση, όπως πληροφορείται η εφηµερίδα, φαίνεται να έχει παγώσει, κάτι που αναδίδει οσµή συγκάλυψης.

Ας πάµε πάλι στον Φουρθιώτη. Με βάση την προσωπική καρτέλα του στον ΕΦΚΑ εµφανίζεται να έχει συ-νολικές αποδοχές ύψους 800 ευρώ τον Μάιο του 2020. Τον Ιούνιο αυξάνονται σε 1.589 ευρώ, για να εκτοξευτούν τον Ιούλιο σε συνολικά 37.000 ευρώ. ∆εν σταµατάει όµως εκεί η εξαπάτηση του κράτους από τη γραφική αλλά άκρως επικίνδυνη φιγούρα. Χυδαία δηλώνει ότι τον Αύγουστο οι αποδοχές του συνολικά ξεπερνούν τις 63.000 ευρώ, τον Σεπτέµβριο αγγίζουν τις 65.000 ευρώ, τον Οκτώβριο προσεγγίζουν τις 92.000 ευρώ, ενώ τον Νοέµβριο ανέρχονται περίπου σε 84.000 ευρώ. Από τον ∆εκέµβριο και µετά οι αµοιβές ξεκινούν να σπάνε σε µικρότερα ποσά των 4.000-3.000 ευρώ σε σύγκριση µε τις 42.000 και 28.000 ευρώ που δήλωνε τους προηγούµενους µήνες. Σε σύνολο όµως ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Γιατί ξαφνικά να σπάσει τα ποσά; Ο λόγος ήταν η νοµοθετική διάταξη που αναγκάστηκε να περάσει τον ∆εκέµβριο του 2020 ο Γ. Βρούτσης, όπως δήλωσε στο Documento, όντας εξοργισµένος µε την κατάχρηση που γινόταν από διάφορα πρόσωπα, χωρίς να κατονοµάσει τον Φουρθιώτη. Ο υπουργός, που έχασε τη θέση του µεταξύ άλλων και λόγω του επικουρικού αλλά και του νεόκοπου εκδότη µιας φυλλάδας που υµνεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, έβαλε πλαφόν τις 6.500 ευρώ προς επιδότηση από το πρόγραµµα «Συν-Εργασία».

08 09 F1

∆εν είχαν ιδέα

∆ύο εταιρείες συµφερόντων του Μ. Φουρθιώτη µε µπροστάρηδες αχυρανθρώπους του και τον ίδιο εµπλέκονται στο κόλπο. Πρόκειται για την εταιρεία που διαχειρίζεται τον ραδιοφωνικό σταθµό Party FM, γνωστό από τη συµµετοχή του στη λίστα Πέτσα, και την εταιρεία Job Production.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του Documento, στις αρχές του περασµένου Νοεµβρίου η εταιρεία Job Production, διαχειρίστρια της οποίας είναι η Μιράντα Τζ., η Γεωργιανή καθαρίστρια του Φουρθιώτη, καταθέ-τει στον ΕΦΚΑ λίστα πέντε εργαζοµένων οι οποίοι εµφανίζονται να λαµβάνουν µεικτό µηνιαίο µισθό 80.000 ευρώ. Στόχος είναι να εισπραχτούν από το πρόγραµµα «Συν-Εργασία» υπέρογκα ποσά που ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ για κάθε εργαζόµενο. Σε σύνολο µόνο για τον Οκτώβριο του 2020 το δηµόσιο, µε βάση το 60% του προγράµµατος «Συν-Εργασία», θα έπρεπε να πιστώσει ποσό άνω των 230.000!

Στη εν λόγω λίστα δηλώνεται και ο Φουρθιώτης. Μια εκ των άλλων εργαζοµένων που συµπεριλαµβάνονται στη λίστα εµφανίζεται κατά καιρούς ως διαχειρίστρια εταιρειών συµφερόντων του Φουρθιώτη και έχει υπάρξει παραγωγός εκποµπής στον ραδιοφωνικό σταθµό Party FM. Αλλη πάλι φαίνεται να διαµένει µόνιµα στην οικία του δηµοσιογράφου, µαζί µε την αδερφή της και τη µητέρα του.

Οπως έχει διασταυρώσει το Documento, ένας από τους εργαζόµενους, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της εφηµερίδας, έχει προχωρήσει σε καταγγελία καθώς δεν γνώριζε τίποτε. Ο συγκεκριµένος φαίνεται ότι σε τυχαίο λογιστικό έλεγχο εντόπισε το όνοµά του στις λίστες τις οποίες είχε αποστείλει στον ΕΦΚΑ η εταιρεία Job Production παρότι ουδέποτε υπήρξε εν γνώσει του υπάλληλος της εταιρείας. Τον περασµένο Ιανουάριο, δηλαδή πριν από τρεις µήνες, προχώρησε σε επίσηµη καταγγελία στον ΕΦΚΑ, µέχρι σήµερα ωστόσο δεν φαίνεται να έχει υπάρξει εξέλιξη της υπόθεσης.
Φαίνεται µε άλλα λόγια ότι τα προσωπικά του στοιχεία έχουν υποκλαπεί, πράγµα το οποίο προφανώς συ-νέβη εν αγνοία του. Το στοιχείο αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι για τον συγκεκριµένο, όπως φυσικά και για άλλους εργαζόµενους, δεν έχει δηλωθεί προσωπικός τραπεζικός λογαριασµός στον οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να πιστωθούν τα χρήµατα του προγράµµατος «Συν-Εργασία». Αντιθέτως έχει δηλωθεί αριθµός IBAN της Viva Payment Services. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος δεν έχει εισπράξει χρήµατα, τα οποία σε περίπτωση που εκταµιεύτηκαν έχουν καταλήξει σε άγνωστο λογαριασµό.

Τον έπιασαν στα πράσα

Τον ∆εκέµβριο του 2020 ο Φουρθιώτης φέρεται να έκανε ντου στο υπουργείο Εργασίας ουρλιάζοντας για να µάθει τον λόγο που δεν του είχαν πιστωθεί ακόµη από το δηµόσιο οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ που αντιστοιχούν στο 60% του µισθού που υποτίθεται ότι έπαιρνε. Εναν µισθό που δεν παίρνουν ούτε οι CEO πολυεθνικών µε τζίρο δισεκατοµµυρίων. Ο Φουρθιώτης, σύµφωνα µε πληροφορίες του Documento, φώναζε και έβριζε επί πέντε ώρες απαιτώντας να του καταβληθούν τα χρήµατα. Σε έρευνα που έτρεξε ο ΕΦΚΑ, εξαιτίας των εν µια νυκτί παραφουσκωµένων κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ µισθών που δήλωνε ο παρουσιαστής και εργαζόµενοί του, εντόπισε τις εταιρείες-µπάµπουσκες µε τις έδρες-φαντάσµατα και όλα όσα περιγράφει σήµερα το Documento. Η έκθεση των ελεγκτών καταλήγει ζητώντας µεταξύ άλλων τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων στις έδρες των εταιρειών συµφερόντων Φουρθιώτη, το «κόψιµο» καταβολής των χρηµάτων του προγράµµατος «Συν-Εργασία» και έλεγχο για την ύπαρξη συνυπευθυνότητας ή µη των εταιρειών έναντι του e-ΕΦΚΑ.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς η τηλεπερσόνα Φουρθιώτης εξαπάτησε
το υπουργείο Εργασίας και εργαζομένους του, υποκλέπτοντας προσωπικά τους στοιχεία, για
να υφαρπάξει δημόσιο χρήμα

 

Αγαπά και μισεί ΝΔ

Ο Μένιος Φουρθιώτης με την αστυνομική φρουρά που θα ζήλευαν και υπουργοί μπορεί τη μια μέρα να σε βρίζει και την άλλη να σε λατρεύει. Να πετάει βελάκια στη φωτογραφία σου πάνω, στην οποία το επόμενο λεπτό θα ζωγραφίζει καρδούλες. Οι λόγοι που τα πράττει όλα αυτά βρίσκονται κρυμμένοι κάπου ανάμεσα στα κάκιστα και ακατάληπτα ελληνικά που ξεστομίζει μέσα από τις εκπομπές του. Αγαπά να λατρεύει και να υμνεί τον Κυρ. Μητσοτάκη. Κάποιες φορές, όμως, επιτίθεται σε συγκεκριμένα στελέχη. Η στενή σχέση Φουρθιώτη με τη ΝΔ φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Κώστας Καραγκούνης έχει εμφανιστεί ως συνήγορός του. Εντελώς απροκάλυπτα η σχέση αυτή φάνηκε όταν το documentonews.gr και ο Νίκος Σπυρόπουλος αποκάλυψαν ότι ανύπαρκτα blogs του Φουρθιώτη θα έπαιρναν χιλιάδες ευρώ από τη λίστα Πέτσα.

Στην περίπτωση του κόλπου με τους μισθούς-μαμούθ στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», εντελώς τυχαία η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, δηλαδή η ελέγκτριά του, εν μια νυκτί έγινε από «εχθρός» το πιο αξιόλογο και δυνατό χαρτί της κυβέρνησης.

Φιλοξενεί στην εκπομπή του τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, πλέκοντας επί σχεδόν μία ώρα το εγκώμιό του, στελέχη της ΕΛΑΣ και άλλα «γαλάζια» στελέχη όπως π.χ. τη Σοφία Βούλ-τεψη. Προς έκπληξη όλων, τα στελέχη αυτά καταδέχονται να βγουν ζωντανά σε μια trash εκπομπή ενός παρουσιαστή που εδώ και χρόνια φαίνεται να χαίρει μιας ιδιότυπης ποινικής ασυλίας παρά τις δυσώδεις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται. Μάλιστα η Στρατινάκη δέχτηκε να βγει στην εκπομπή του λίγες εβδομάδες αφότου ο Φουρθιώτης την είχε περάσει γενεές δεκατέσσερις.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιανουαρίου 2021 και ενώ το υπουργείο Εργασίας είχε εντοπίσει την απάτη με τους υπέρογκους μισθούς Φουρθιώτη, ο τελευταίος μέσα από την εκπομπή του «Αποδείξεις» στο Epsilon TV ξε-κινάει να αποκαλεί μεταξύ άλλων «ντροπή του υπουργείου Εργασίας» τη Στρατινάκη και να της ζητάει να υποβάλει την παραίτησή της στον υπουργό αλλά και τον πρωθυπουργό. Ο Φουρθιώτης, που τη δεδομένη στιγμή παίζει τον ρόλο του δημοσιογράφου που ελέγχει την εξουσία και τα δημόσια πρόσωπα, αιτιολογεί ότι η επίθεση που εξαπολύει στη Στρατινάκη προκύπτει από τους χειρισμούς της τελευταίας στο σκάνδαλο των vouchers «σκόιλ ελικικού» επί υπουργίας Βρούτση.

Εστειλε μέχρι και ρεπόρτερ να στηθεί έξω από το σπίτι της Στρατινάκη στα βόρεια προάστια και να τραβάει πλάνα σε απευθείας σύνδεση. Το σπίτι αυτό ο παρουσιαστής το παρουσιάζει ως βίλα χολιγουντιανών διασ-τάσεων, με τον ρεπόρτερ να λέει: «Εχουν χαραμιστεί πολλά χρήματα και δεν ξέρουμε αν είναι χρήματα του ελληνικού λαού». Φυσικά, ο παρουσιαστής ούτε τον διόρθωσε ούτε τον διέκοψε.

Αντιθέτως, ο Φουρθιώτης επιτέθηκε για ακόμη έναν λόγο στη Στρατινάκη. Ηθελε να γίνουν πειθαρχικά και ΕΔΕ για παράβαση καθηκόντων αστυνομικών επειδή η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει αστυνομικό για τη φύλαξη της γενικής γραμματέα Εργασίας αν και δεν είναι ούτε υπουργός ούτε βουλευτής.

Λίγες εβδομάδες μετά, στις 13 Φεβρουαρίου 2020, η Στρατινάκη, την οποία είχε καταγγείλει σε βαθμό τραμπουκισμού για τα πάντα και ζητούσε την παραίτησή της, καταδέχτηκε να βγει ζωντανά στην εκπομπή του. Εκεί ο Φουρθιώτης την αγιογραφούσε και την αποκαλούσε «κούκλα», ενώ έκτοτε σε κάθε φύλλο της εφημερίδας του της πλέκει το εγκώμιο.

Τα πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας περιστρέφονται γύρω από τη λατρεία στον Μητσοτάκη και υμνούν την επιτυχία της κυβέρνησής του σε κάθε επίπεδο. Και εκφράζουν ασφαλώς τον θαυμασ-μό τους για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛΑΣ και για στελέχη της ΝΔ.

08 09 F2
«Λιβανίζει» τη Στρατινάκη, που μειώνει την ανεργία
και μοιράζει κονδύλια, σε κάθε φύλλο της νέας εφημερίδας του
ο Μ. Φουρθιώτης όταν δύο μήνες πριν τη διέσυρε με κάθε τρόπο

 

Δείτε Επίσης

Live blogging: Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Live blogging: Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά

Live blogging: Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά Κοινωνία και πολιτική ηγεσία λένε το ύστατο χαίρε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Η σορός της έχει μεταφερθεί στη Μητρόπολη Αθηνών όπου

Διαβάστε περισσότερα »
Φορολοταρία: Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε αν κερδίσατε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φορολοταρία: Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε αν κερδίσατε

Φορολοταρία: Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε αν κερδίσατε     Ολοκληρώθηκε η 57η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές του Σεπτεμβρίου 2021. Στη φορολοταρία

Διαβάστε περισσότερα »
Στο τραπέζι η μείωση του ενεργειακού κόστους επιχειρήσεων - Τι εξετάζεται για τις χρεώσεις ΥΚΩ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο τραπέζι η μείωση του ενεργειακού κόστους επιχειρήσεων – Τι εξετάζεται για τις χρεώσεις ΥΚΩ

Στο τραπέζι η μείωση του ενεργειακού κόστους επιχειρήσεων – Τι εξετάζεται για τις χρεώσεις ΥΚΩ   Μέτρα ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα μέτρα

Διαβάστε περισσότερα »
Εφορία: Πώς θα "σαρώνει" κάθε συναλλαγή στην αγορά - Στόχος η είσπραξη ΦΠΑ σε real time από το κράτος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφορία: Πώς θα “σαρώνει” κάθε συναλλαγή στην αγορά – Στόχος η είσπραξη ΦΠΑ σε real time από το κράτος

Εφορία: Πώς θα “σαρώνει” κάθε συναλλαγή στην αγορά – Στόχος η είσπραξη ΦΠΑ σε real time από το κράτος Σχεδόν 500.000 ταμειακές μηχανές θα πρέπει να συνδεθούν με τα… κεντρικά του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα »
Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά   Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό μήνα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Google Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του

Διαβάστε περισσότερα »
Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»

Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»   Διαθέσιμη προς το κοινό είναι από σήμερα η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ» (https://exoikonomo2021.gov.gr). Σε αυτήν μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida