Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου – Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο)

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου - Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο)

Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου – Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο)

Απόσπασμα συνέντευξης από την κυρία Μαρία Αποσέρκογλου – Γιοβανάκου ( το γένος Παρλαπανίδου)102 ετών την μοναδική εν ζωή, πρώτης γενιάς πρόσφυγα,γεννημένη και βαπτισμένη στους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης. Είναι κάτοικος Πτολεμαϊδας του νομού Κοζάνης και μας καλωσόρισε στο τούρκικο,χτισμένο με πλιθιά, σπίτι της με χαρά και λαχτάρα να μας εξιστορήσει ήθη και έθιμα του τόπου της αλλά και για την προσφυγιά και τον δρόμο για την νέα πατρίδα όταν η ίδια ήταν μόλις 9 μηνών , φέτος στην επέτειο των 100 χρόνων από την ανταλλαγή του ’22.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eυχαριστούμε θερμά, την Αφεντούλα και Ιωάννα Γιαννιού ,(για την έρευνα και καταγραφή) καθώς και όλη την οικογένεια, για την θερμή υποδοχή.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου - Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο)

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου - Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου - Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου - Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου - Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου - Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η κ .Μαρία Αποσέρκογλου - Γιοβανάκου 102 ετών μοναδική εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς, μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα ( Τούρκικο, χτισμένο με πλιθιά) και μας εξιστορεί ήθη και έθιμα του τόπου της! (βίντεο)

Τιμήσαν την Μαρία Αποσέρκογλου – Γιοβανάκου ( το γένος Παρλαπανίδου)102 ετών την μοναδική εν ζωή, πρόσφυγα πρώτης γενιάς, γεννημένη και βαπτισμένη στους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης- Κάτοικο Πτολεμαΐδας (βίντεο-εικόνες)

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!