Η ΔΕΠΑ Υποδομών παρουσιάζει στη ΡΑΕ την Picarro, την πιο προηγμένη τεχνολογία ελέγχου δικτύων φυσικού αερίου.

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Η ΔΕΠΑ Υποδομών παρουσιάζει στη ΡΑΕ την Picarro, την πιο προηγμένη τεχνολογία ελέγχου δικτύων φυσικού αερίου.

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΔΕΠΑ Υποδομών – η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στον Όμιλο της Italgas, – και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) διεξήχθη σήμερα, με σκοπό την παρουσίαση τεχνολογιών που η εταιρεία έχει υιοθετήσει για τη διαχείριση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, εστιάζοντας σε αναδυόμενες καινοτομίες αναφορικά με την εποπτεία των δικτύων και την προληπτική έρευνα διαρροών.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι της Italgas παρουσίασαν την τεχνολογία του Picarro Surveyor, την πιο προηγμένη τεχνολογία που διατίθεται επί του παρόντος για τον έλεγχο του δικτύου φυσικού αερίου. Το σύστημα αποτελείται από μια εξελιγμένη τεχνολογία ανίχνευσης που, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις, παρέχει  σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ταχύτητα εκτέλεσης των ελέγχων καθώς και το εύρος των περιοχών που εποπτεύονται.

Ο Όμιλος Italgas έχει υιοθετήσει την τεχνολογία Picarro από το 2018 για την εποπτεία περίπου 75.000 χιλιομέτρων δικτύων φυσικού αερίου που διαχειρίζονται στην Ιταλία, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα στον έλεγχο αλλά και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η ΔΕΠΑ Υποδομών στοχεύει στην εισαγωγή του ίδιου συστήματος ελέγχου των 7.500 χιλιομέτρων δικτύων που διαχειρίζονται σήμερα οι θυγατρικές της εταιρείες (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΕΔΑ και ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η τεχνολογία του Picarro αποτελεί μέρος της ευρύτερης δράσης για τη μεταφορά τεχνογνωσίας που ο Όμιλος Italgas έχει ήδη ξεκινήσει μετά την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών. Τις τελευταίες εβδομάδες, οχήματα εξοπλισμένα με τεχνολογία Picarro και εξειδικευμένοι τεχνικοί ήταν παρόντες στην Αθήνα για να εκπαιδεύσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους σε έναν αρχικό έλεγχο του δικτύου της πόλης.

Η τεχνολογική καινοτομία, επιβεβαίωσε η κα Barbara Morgante, CEO της ΔΕΠΑ Υποδομών, είναι ένας από τους πυλώνες στους οποίους βασίζεται το αναπτυξιακό σχέδιο που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στη χώρα υποδομές διανομής προηγμένης τεχνολογίας, υποστηρίζοντας την επίτευξη των στόχων κατάργησης της χρήσης άνθρακα και λιγνίτη που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς στόχους. Επέκταση του υφιστάμενου δικτύου, πρόσβαση σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται ακόμη με έξυπνα και ευέλικτα δίκτυα, ενισχύοντας την ανάπτυξη ανανεώσιμων αερίων. Αυτοί είναι οι κύριοι στόχοι που σκοπεύουμε να επιτύχουμε στην Ελλάδα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και ενισχύοντας την περαιτέρω ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η ΔΕΠΑ Υποδομών παρουσιάζει στη ΡΑΕ την Picarro, την πιο προηγμένη τεχνολογία ελέγχου δικτύων φυσικού αερίου. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η ΔΕΠΑ Υποδομών παρουσιάζει στη ΡΑΕ την Picarro, την πιο προηγμένη τεχνολογία ελέγχου δικτύων φυσικού αερίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!