ΕΣΣΕ: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των λογιστηρίων για τον Αύγουστο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τις υποχρεώσεις των λογιστηρίων για τον Αύγουστο παρουσιάζει με ενημερωτικό έγγραφο της, η Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΕΣΣΕ).

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο «…το μόνο παρήγορο, είναι ότι ο μήνας Αύγουστος, έχει τις λιγότερες οικονομικές επιβαρύνσεις δηλαδή 3,9 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 5,4 δισ. ευρώ του Ιουλίου που πέρασε και τον Σεπτέμβριο του ΕΝΦΙΑ, που έρχεται».
Στο έγγραφο αναφέρονται οι εξής υποχρεώσεις:

•16/8
Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα (ΕΕ, ΟΕ) τα οποία τηρούν απλογραφικά βιβλία.

•26/8
Δήλωση ανακεφαλαιωτικού πίνακα (listing).
Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και
παραδόσεις αγαθών, καθώς και παρεχόμενων υπηρεσιών και λήψης υπηρεσιών, πρέπει να καταθέσετε ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

•31/8
Δήλωση intrastat.
Αν η επιχείρησή σας, ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (εκτός υπηρεσιών), πρέπει να καταθέσετε δήλωση intrastat. Η υποβολή της δήλωσης γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στη διεύθυνση ΕΣΥΕ.

•31/8
Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ.
Καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ, κλπ ταμείων μισθολογικής περιόδου προηγούμενου μήνα.

• 31/8
Υποβολή ΑΠΔ σε ΙΚΑ.
Αν η επιχείρησή σας, κατά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησε έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να υποβάλλετε στο ΙΚΑ ΑΠΔ περιόδου προηγούμενου μήνα, καθώς και τις εισφορές Δώρου Πάσχα.

•31/8
Υποβολή προσωρινής δήλωσης.
Υποβολή προσωρινής δήλωσης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Εισφοράς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και του Φόρου Ελευθέριων Επαγγελμάτων που παρακρατήθηκε, τον προ-προηγούμενο μήνα.

•31/8
2η δόση φόρου εισοδήματος.
Καταβολή δόσης φόρου εισοδήματος, για χρεωστικές δηλώσεις νομικών προσώπων.

 

Πηγή:http://www.aftodioikisi.gr/

Δείτε Επίσης

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida