Έρχονται νέες ρυθμίσεις από την ΔΕΗ

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
ΔΕΗ: Ενίσχυση των μέτρων προστασίας εργαζομένων και πελατών από τον κορονοϊό

Η βασική «μάχη» που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ αφορά στην εισπραξιμότητα των λογαριασμών, ιδιαίτερα αφού πλέον τυπικά έχει λήξει η ισχύς του ευνοϊκού διακανονισμού των 36 δόσεων και υπάρχουν φόβοι πως τα χρέη θα φουντώσουν ξανά.

Βέβαια, μέχρι και σήμερα υπήρχε μια άτυπη παράταση για την παλιά ρυθμίση, η ΔΕΗ προχωρά σε αλλαγές του συστήματος διακανονισμών, στο οποίο σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις έχουν ενταχθεί περίπου 580 χιλ. πελάτες με το συνολικό ύψος των διακανονισμένων οφειλών να ανέρχεται στο 1,15 δισ. ευρώ. Β Κύριος στόχος είναι οι καταναλωτές αυτοί να παραμείνουν σε ρύθμιση και ταυτόχρονα να υπάρξουν κίνητρα ώστε να υπαχθούν σε ρύθμιση περισσότεροι πελάτες με οφειλές. Η μεγάλη πλειονότητα των οφειλών που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση είναι πελάτες με χρέος έως περίπου 1.000 ευρώ, για τους οποίους υπάρχει και άτυπο καθεστώς προστασίας.

Για αυτήν την συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών εξετάζεται, μεταξύ άλλων, να υπάρξει «πάγωμα» της οφειλής και ταυτόχρονα να δικαιούνται και την έκπτωση 15%, η οποία ισχύει για τους καλοπληρωτές. Τα νέα προγράμματα ρυθμίσεων που αναμένεται να εγκρίνει η ΔΕΗ θα περιλαμβάνουν διαφορετικές κατηγορίες αποπληρωμής από 18 έως 36 δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και το κατώτατο όριο ελάχιστης δόσης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!