Έρχεται νέος «κόφτης» στις συνταγές φαρμάκων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σταδιακά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τα επόμενα 24ωρα οι νέοι κόφτες στα φάρμακα.

Με νέους περιορισμούς στα φάρμακά τους θα πρέπει να πορευτούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή του περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης που συμφωνήθηκαν με το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί θα πρέπει να γράφουν στους ασθενείς τους τα φάρμακα με το σταγονόμετρο και δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις προβλεπόμενος δοσολογίες.

Τις πρώτες ημέρες το σύστημα θα ενημερώνει απλώς το γιατρό για την υπέρβαση χωρίς να εφαρμόζονται ποινές, ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου– οπότε και θα υιοθετηθούν πλήρως οι νέοι κόφτες- η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα λειτουργεί απαγορευτικά και θα μπλοκάρει μια νέα συνταγογράφηση.

Οι νέοι περιορισμοί

Με δεμένα χέρια θα είναι οι γιατροί που θα θέλουν να γράψουν και επιπλέονφάρμακα στους ασθενείς τους για να εξυπηρετηθούν αφού θα έχουν δικαίωμα να δίνουν μία μόνο συνταγή ανά 27 ημέρες.

Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος θα επισκεφθεί το θεράποντα ιατρό του νωρίτερα από τις 27 ημέρες για να πάρει νέα συνταγή αυτή δε θα μπορεί να εκδοθεί αφού θα μπλοκάρεται από το σύστημα.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία εξαιρούνται οι συνταγές για τους χρονίως πάσχοντες που είναι δίμηνες ή περισσότερων μηνών.

Παράλληλα ο γιατρός δε θα μπορεί να συνταγογραφεί περισσότερα κουτιά φαρμάκων από ότι προβλέπει το δοσολογικό σχήμα της αγωγής του ασθενούς.

Επίσης ο γιατρός δε θα μπορεί να χορηγεί μεγαλύτερη ημερήσια δόση φαρμάκου από ότι προβλέπεται από τις επιστημονικές οδηγίες.

 

 

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida