Έρχεται απαγόρευση του TikTok στην ΕΕ; – Προειδοποίηση από την Κομισιόν

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Έρχεται απαγόρευση του TikTok στην ΕΕ; - Προειδοποίηση από την Κομισιόν

Έρχεται απαγόρευση του TikTok στην ΕΕ; – Προειδοποίηση από την Κομισιόν


 

Η κινεζική εφαρμογή δικτύωσης TikTok κινδυνεύει με απαγόρευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν εντείνει τις προσπάθειες να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ως τον Σεπτέμβριο, προειδοποίησε την εταιρεία η Κομισιόν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε βιντεοκλήση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TikTok Σου Ζι Τσιού, ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή πρέπει να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), ο οποίος απαιτεί από τις πλατφόρμες να αφαιρούν πιο αποτελεσματικά το ακατάλληλο περιεχόμενο.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση του TikTok, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους και δέχεται επικρίσεις για επιβλαβές περιεχόμενο και ακατάλληλες διαφημίσεις.

«Δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε ολόκληρο το εύρος κυρώσεων για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας αν οι έλεγχοι δεν δείξουν πλήρη συμμόρφωση» δήλωσε ο Μπρετόν σύμφωνα με το Reuters.

Η διεύθυνση του TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική ByteDance αλλά λειτουργεί μόνο εκτός της Κίνας, ανακοίνωσε ως απάντηση ότι δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το DSA και παρουσίασε τις προσπάθειές της να συμμορφωθεί και με άλλους κανονισμούς της ΕΕ όπως το GDPR και ο κώδικας πρακτικών για την παραπληροφόρηση.

Εδώ και τρία χρόνια το TikTok προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ ότι η Κίνα θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα των Αμερικανών για κατασκοπεία ή χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Πιέσεις

Οι πιέσεις προς την εταιρεία αυξήθηκαν μετά την παραδοχή της τον περασμένο μήνα ότι υπάλληλοί της αναζήτησαν τα δεδομένα δύο δημοσιογράφων σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την πηγή διαρροής πληροφοριών στον Τύπο.

«Για το νεανικό κοινό απαιτείται μεγαλύτερη ευθύνη» είπε ο Μπρετόν. «Δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι πίσω από φαινομενικά διασκεδαστικές και αβλαβείς λειτουργίες οι χρήστες χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να δουν επιβλαβές και κάποιες φορές απειλητικό για τη ζωή περιεχόμενο».

«Το DSA περιλαμβάνει αποτρεπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης στη ΕΕ, σε περίπτωση επανειλημμένων σοβαρών παραβιάσεων που απειλούν τη ζωή ή την ασφάλεια των πολιτών».

Το DSA προβλέπει ότι οι εταιρείες που αποτυγχάνουν να απομακρύνουν ακατάλληλο περιεχόμενο τιμωρούνται με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει το 6% του παγκόσμιου τζίρου.

Ο Σου Ζι Τσιού, ο διευθυντής του TikTok, επισκέφθηκε πέρυσι τις Βρυξέλλες για συναντήσεις με αξιωματούχους όπως η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!