Eπιχορήγηση Δήμου Εορδαίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές!

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Με ένα ποσό που συνολικά δύναται να ανέλθει σε περίπου 30 εκατ. ευρώ, από το «αποθεματικό» των 326. εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επιχορηγούνται 8 Δήμοι της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους (ιδιώτες, προμηθευτές κλπ).

Ο Δήμος Εορδαίας θα επιχορηγηθεί όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα με το ποσό των 758.364,92 Ευρώ

 

epixo

 

Η επιχορήγηση στους Δήμους, θα αποδοθεί τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες απορρόφησης του κάθε φορέα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις: «Για την εξόφληση των παραπάνω οφειλών, απαιτείται η δημιουργία, από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., λογαριασμού σε κάθε δήμο με τίτλο «Υπουργείο Εσωτερικών – Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δήμου…» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων που απορρέουν από συμβατική υποχρέωση του Υπουργείου μας έναντι του Υπουργείου Οικονομικών.

Για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς τρίτους, οι επιχορηγούμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντολές εξόφλησης με τα στοιχεία των πληρωμών που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Οι εν λόγω εντολές κατόπιν ελέγχου, θα αποστέλλονται στο Ταμείο   Παρακαταθηκών και Δανείων για να εκτελεστούν απευθείας στους λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει εξασφαλίσει συνολικά 326 εκατ. ευρώ(ποσό που προέρχεται από τις δόσεις των 7,5 δισ. που έχει εξασφαλίσει η χώρα), τα οποία θα διατεθούν για την εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών των Δήμων προς τρίτους. Η λύση επετεύχθη μετά από συνεννόηση και επαφές του αρμόδιου για την Αυτοδιοίκηση υπουργείου, με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι προϋποθέσεις

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ που θα καλυφθούν είναι όσες έχουν εγγραφεί στους προϋπολογισμούς έως τις 30/4/2016.

Το παρών στην συνέντευξη Τύπου έδωσε τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης,όσο και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Παναγιώτης Ζυγούρης, σύμφωνα με τον οποίο το προς διάθεση ποσό αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ εφόσον:

  • έχουν τελεσιδικήσει με δικαστικές αποφάσεις
  • είναι δημοσιονομικά “εντάξει” – δηλαδή δεν έχουν προσβληθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Το δύσκολο είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν εγγραφεί και να είναι θεσμοθετημένες. Τα ποσά έχουν βρεθεί», είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Κουρουμπλής.

Να σημειωθεί ότι ως ληξιπρόθεσμο χρέος χαρακτηρίζεται εκείνο που έχει εγγραφεί στους προϋπολογισμούς των δήμων, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 30.04.2016.  Οι λεπτομέρειες και η όλη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθηθεί από τους δήμους περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο, που έχει εκδοθεί.

 Πληροφορίες

 Για τη διευκόλυνση των δήμων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΥΠΕΣΔΑ διαθέτει συγκεκριμένες τηλεφωνικές γραμμές που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για τυχών ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, για θέματα που αφορούν στους δικαιούχους, το ανώτατο ποσό επιχορήγησης, τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τις προϋποθέσεις επιχορήγησης και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος επιχορήγησης μπορείτε να απευθύνεστε στους κυρίους Κώστα Τρυποσκούφη (213136 4009), Μαρία Χιώτη (213136 4810), Μάρα Γαρίου (213136 4816) και Σελήνη Γιουρούκη (213 136 4806), για θέματα προϋπολογισμού στις κυρίες Ευθυμία Μαμούρη (213136 4818) και Γεωργία Παπανικολοπούλου (213136 4801) και για θέματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στις κυρίες Δήμητρα Μπιτούνη (213136 4704), Μαρία Τζατζιμάκη (213136 4702) και Αγγελική Τσιλοφύτη (2131364708).

 

πηγή

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida