Εορδαία: Μεγάλη ανταπόκριση στο αίτημα για απασχόληση στις δενδροκαλλιέργειες Πύργων – Μεσοβούνου

Εορδαία: Μεγάλη ανταπόκριση στο αίτημα για απασχόληση στις δενδροκαλλιέργειες Πύργων – Μεσοβούνου

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη η ανταπόκριση από πλευράς Ανέργων στην πρόσκληση που απηύθυναν φορείς των Κοινοτήτων Πύργων και Μεσοβούνου ζητώντας Έλληνες Εργάτες γης προκειμένου να απασχοληθούν στις Δενδροκαλλιέργειες, αρχικά στο καρπο- αραίωμα των μήλων και στη συνέχεια στη συγκομιδή κερασιών και μήλων.

Από την πρώτη στιγμή ανάδειξης του θέματος, τα τηλέφωνα των υπευθύνων των φορέων στις δύο Κοινότητες χτυπούν συνεχώς με τους ενδιαφερόμενους, από την Εορδαία κατά βάση, αλλά και από τη Φλώρινα, Κοζάνη, Πέλλα, να δηλώνουν την πρόθεση αλλά και τα στοιχεία τους, για μία θέση εργασίας. Κατά τον Πρόεδρο της Κοινότητας των Πύργων Δημήτρη Σαμπακίδη, οι προσλήψεις προσωπικού θα ξεκινήσουν δειλά- δειλά από την ερχόμενη εβδομάδα, με την έναρξη των εργασιών της καρπο- αραίωσης και θα ενταθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με τη συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών κερασιών.

Ήδη η εν λόγω Κοινότητα σε συνεργασία με τους παραγωγούς κατάρτισε λίστα με τα στοιχεία και τα τηλέφωνα τους μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι, καλώντας στο 6973735499, μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους και να ενημερώνονται για το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων.

Ένα από τα ζητήματα που τίθενται είναι ο τρόπος μετακίνησης των εργατών με τον κ. Σαμπακίδη να αναζητά λύσεις, και μεταξύ άλλων, πρόκειται να ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου Εορδαίας, ώστε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, να μισθωθούν λεωφορεία που θα εξυπηρετήσουν την μετάβαση τους από και προς τα κτήματα.

 

Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged