ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΣΥΠ Δ.Ε.Η.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αγαπητά μέλη του Συνεταιρισμού μας,

     Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ, σας ενημερώνουμε για την κατάθεση του ψηφοδελτίου «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ».

     Κλείνοντας αυτός ο κύκλος της Διοίκησης, αισθανόμαστε πρώτα την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες, τα μέλη και τους εργαζομένους του Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ.

      Ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη θητεία καθώς ο Συνεταιρισμός το προηγούμενο διάστημα ήταν σε οριακό σημείο ΛΟΥΚΕΤΟΥ  και κλεισίματος  των δομών του, βάζοντας έτσι σε περιπέτειες τα μέλη και το Δ.Σ του, λόγω των τεράστιων απλήρωτων ποσών, φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Οι λάθος επιλογές, οι άστοχες παρεμβάσεις των προηγούμενων Διοικήσεων και η κακή λειτουργία τους, κατέστησαν τον Συνεταιρισμό αναποτελεσματικό δημιουργώντας  ένα τεράστιο χρέος.

Το νούμερο των οικονομικών υποχρεώσεων  ήταν τρομακτικό για όλους μας στο Δ.Σ και τις Οικονομικές Υπηρεσίες.

Οι ζημιές κατ’ έτος έως και το 2012 άγγιζαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ τώρα μετά τις οργανωμένες παρεμβάσεις μας,  μειώθηκαν σε ποσοστό 159 % από το 2012 .

Επίσης τα  χρέη προς το Δημόσιο μειώθηκαν σε ποσοστό 105% σε σχέση με το 2012.

Τα δε έξοδα της Διοίκησης του Εποπτικού και των Επιτροπών το 2015 είναι μειωμένα κατά 2.266 ευρώ σε σχέση με το 2014.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια μείωσης δαπανών και αύξησης των εσόδων συνεχίζεται και προσαρμόζεται στους στόχους που θέσαμε ως Δ.Σ για το 2016, καθώς οι εισπράξεις από 570.000 μηνιαίως ανήλθαν στις 765.000 ευρώ περίπου, ποσοστό αύξησης 35%.

Τα ιδία κεφάλαια βελτιώθηκαν κατά 31%.

 

     Στη περίοδο αυτή:

– Αποτρέψαμε την απώλεια του ακινήτου της Αθήνας  λόγω της μη αποπληρωμής των χρόνιων δανείων του Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ, που είχαν παραμεληθεί επικίνδυνα.

– Εξασφαλίσαμε μέσα από αναχρηματοδότηση του δανείου την ομαλή και εξασφαλισμένη κατάθεση των δόσεων της, καθώς και του κεφαλαίου και για την κάλυψη άμεσων αναγκών προκειμένου ο συνεταιρισμός να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά  ενήμερος.

– Επαναφέραμε, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και τα capital controls, την συνολική αξιοπιστία του συνεταιρισμού προς τρίτους, με αποτέλεσμα να μας εμπιστεύονται οι μεγάλοι συνεργάτες.

– Βελτιώσαμε τις συμβάσεις με τους προμηθευτές.

 – Συνάψαμε νέες συμβάσεις με νέους προμηθευτές και δεν υπάρχουν επιτέλους άδεια ράφια στα καταστήματά μας, ούτε βέβαια παλιά εμπορεύματα.

– Θέσαμε νέες υπηρεσίες στη διάθεση των συνεταιριστών και πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί προς όφελος όλων και από την νέα διοίκηση.

      Αλήθεια είναι ότι δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλα όσα είχαμε  οραματισθεί και σχεδιάσει. Πιστεύουμε όμως πως στους δύσκολους ομολογουμένως καιρούς που διανύουμε ως χώρα και ως κοινωνία ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των συνεταιριστών.

      Η εξυγίανση, η διαφάνεια και η ανάπτυξη γενικότερα είναι φανερή από τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της θητείας κατά την οποία είχαμε την ευθύνη να προεδρεύουμε τον Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ και από τα στοιχεία που αναφέραμε  παραπάνω.

Όπως και από τον προγραμματισμό του 2016, ο οποίος παρουσιάστηκε  στη Γ.Σ του Π.ΣΥ.Π/ ΔΕΗ.

       Θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε ότι με την ανανέωση της  εμπιστοσύνης της παράταξης μας στο Δ.Σ. του Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ληφθούν όποιες αποφάσεις και μέτρα χρειάζονται ώστε ο Συνεταιρισμός μας να επανέλθει  στην  υγιή   κατάσταση που όλοι μας επιθυμούμε.

     Να ξαναγίνει δυνατός και ανταγωνιστικός.

     Να γίνει  πόλος έλξης και εφαλτήριο αποτελεσματικής στήριξης των μελών του, καλύπτοντας όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες των Συνεταιριστών και των τοπικών κοινωνιών γενικότερα.

    Έχουμε και θα έχουμε ως αρχή πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

     Κατανοούμε την ανάγκη των φιλοδοξιών και των προσωπικών συμφερόντων. Δυστυχώς αυτά τα συμφέροντα και οι προσωπικές στρατηγικές, είχαν οδηγήσει τον συνεταιρισμό στα πρόθυρα της διάλυσης. Επιλέξαμε να συγκρουστούμε με αυτά και αυτό ενόχλησε αρκετούς. Είναι οι ίδιοι που  εν όψει των εκλογών εύκολα υπερβάλουν και μας κατηγορούν. Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι κατά την θητεία μας μόνο θετικά αποτελέσματα υπήρξαν.

      Ευχαριστούμε όλους τους Συνεργάτες και το προσωπικό του Συνεταιρισμού για την αποτελεσματική και δημιουργική θητεία που είχαμε.

Καλούμε όλα τα μέλη του Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ να προσέλθουν μαζικά και να συμμετάσχουν στις εκλογές της 22ης κ 23ης Ιουνίου 2016, επιλέγοντας τα στελέχη της παράταξή μας που απέδειξαν ότι εξυγίαναν το Συνεταιρισμό και τον  έθεσαν σε σωστή τροχιά.

Να επιλέξουμε αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για το αύριο

του Συνεταιρισμού.

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Δείτε Επίσης

Live blogging: Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Live blogging: Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά

Live blogging: Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά Κοινωνία και πολιτική ηγεσία λένε το ύστατο χαίρε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Η σορός της έχει μεταφερθεί στη Μητρόπολη Αθηνών όπου

Διαβάστε περισσότερα »
Φορολοταρία: Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε αν κερδίσατε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φορολοταρία: Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε αν κερδίσατε

Φορολοταρία: Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε αν κερδίσατε     Ολοκληρώθηκε η 57η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές του Σεπτεμβρίου 2021. Στη φορολοταρία

Διαβάστε περισσότερα »
Στο τραπέζι η μείωση του ενεργειακού κόστους επιχειρήσεων - Τι εξετάζεται για τις χρεώσεις ΥΚΩ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο τραπέζι η μείωση του ενεργειακού κόστους επιχειρήσεων – Τι εξετάζεται για τις χρεώσεις ΥΚΩ

Στο τραπέζι η μείωση του ενεργειακού κόστους επιχειρήσεων – Τι εξετάζεται για τις χρεώσεις ΥΚΩ   Μέτρα ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα μέτρα

Διαβάστε περισσότερα »
Εφορία: Πώς θα "σαρώνει" κάθε συναλλαγή στην αγορά - Στόχος η είσπραξη ΦΠΑ σε real time από το κράτος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφορία: Πώς θα “σαρώνει” κάθε συναλλαγή στην αγορά – Στόχος η είσπραξη ΦΠΑ σε real time από το κράτος

Εφορία: Πώς θα “σαρώνει” κάθε συναλλαγή στην αγορά – Στόχος η είσπραξη ΦΠΑ σε real time από το κράτος Σχεδόν 500.000 ταμειακές μηχανές θα πρέπει να συνδεθούν με τα… κεντρικά του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα »
Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά   Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό μήνα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Google Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του

Διαβάστε περισσότερα »
Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»

Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»   Διαθέσιμη προς το κοινό είναι από σήμερα η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ» (https://exoikonomo2021.gov.gr). Σε αυτήν μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida