Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δενδροφυτεύσεις στην περιοχή από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δενδροφυτεύσεις και υιοθεσίες δένδρων από τους μαθητές των σχολείων
της περιοχής στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί και φέτος το Γραφείο Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

 

 

ΚΑΤΑΝΑΣΜε στόχο την ενδυνάμωση της κουλτούρας πολιτικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος θα συνεχιστούν για δεύτερη χρόνια φέτος οι δράσεις του Γραφείου Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.
Μετά την επιτυχία της περσινής δράσης για την αυτοπροστασία των μαθητών από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, φέτος παίρνει σειρά η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο και του Στρατηγικού Σχεδίου 2015-2020.
Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ηλία Κάτανα “στόχος είναι η δημιουργία νέων αλσυλλίων, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, ενώ με τις “υιοθεσίες” δέντρων από τους μαθητές επιδιώκεται αφενός η εκπαίδευση των μαθητών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου η ουσιαστική συμβολή τους στην αναδάσωση που είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες διατήρησης του κλίματος”.
Για την υλοποίηση της δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, επιλέχθηκαν μαθητές/τριες του Γυμνασίου.
Τα σχολεία της α’ φάσης είναι τα Γυμνάσια:
Λευκοπηγής, Ξηρολίμνης, Αναρράχης, Ανατολικού, Περδίκα, Ποντοκώμης, Αιανής, Άνω Κώμης, Βελβεντού, Γαλατινής, Εράτυρας, Καπνοχωρίου, Νεάπολης, Πενταλόφου, Σερβίων, Σιάτιστας (Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο), Τρανοβάλτου, Τσοτυλίου, Λιβαδερού και Κρόκου, όπου και θα δημιουργηθούν νέα αλσύλλια, μετά και από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, στις οποίες έχει ήδη αποσταλεί σχετικό έγγραφο. Η β’ φάση θα συνεχιστεί με τα Γυμνάσια Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida