Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Διαμαρτυρία (καρκινοπαθή) Πολίτη της Εορδαίας για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

5λ ανάγνωσης
Mποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: Έναρξη της ολοήμερης λειτουργίας πέντε (05) απογευματινών ιατρείων

Η σιωπή δεν οδηγεί πουθενά.

Όλοι πρέπει να λάβουν θέση.
Ανοιχτή διαβούλευση, υπό το φως του ηλίου, όλα… Τίποτε κάτω απ’ το τραπέζι.
Πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια εις βάρος του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της περιφέρειας μας.
Συγκεκριμένα.
Διαμαρτυρία απηύθυνε Πολίτης της περιοχής μας (το στοιχεία της κυρίας δεν τα δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους, ο πατέρας της είναι καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο, όμως υπάρχουν στο αρχείο της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας).
Η ιστορία έχει ως εξής: «Έχοντας κλείσει η ίδια ραντεβού για τον πατέρα της, για χημειοθεραπεία στο θεαγένειο Νοσοκομείο, της γνωστοποίησαν ότι για να εισέλθει σε αυτό πρέπει να έχει στα χέρια της τεστ κορονοϊού, το οποίο να είναι αρνητικό, την προέτρεψαν δέ να το κάνει στο Μποδοσάκειο. ‘Έτσι θα απέφευγε περαιτέρω ταλαιπωρία ο ασθενής, για αυτό το λόγο στάλθηκε e-mail από το θεαγένειο στο Μποδοσάκειο, με την σήμανση κατεπείγον.
Στο Μποδοσάκειο κατόπιν επικοινωνίας της είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό τεστ εκεί και πρέπει να πάει στην Κοζάνη, επίσης ούτε δείγμα του ασθενούς μπορούν να πάρουν για να σταλεί υπηρεσιακά στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο.
Διαμαρτυρήθηκε έντονα και αναγκαστικά διένυσε την υποδεικνυόμενη οδό, με μια απίστευτη ταλαιπωρία στον ήδη καταβεβλημένο ασθενή».
Δεν είναι κάποια σύνθετη ιστορία, τουναντίον είναι απλή, καθημερινή ιστορία, που μπορεί να συμβεί σε όλους μας.
Προκύπτουν ερωτήματα που ασφαλώς πρέπει να απαντηθούν και περιμένουμε να πάρουν θέση οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Διαβάζουμε σε άρθρο του κυρίου Σπύρου Κουταβά, την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020: «Ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο μοριακής βιολογίας ξεκίνησε, σήμερα, επίσημα τη λειτουργία του και θα είναι στη διάθεση των πέντε νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων κορονοϊού στο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να διενεργεί έως 100 τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό ημερησίως, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι στα χέρια των γιατρών σε λιγότερο από 12 ώρες».
Επίσης διαβάζουμε στις 22 Απριλίου τον κύριο Ευστάθιο Κοκκινίδη σε παρέμβαση του: «Το χειρότερο όλων ήταν ότι ένα μηχάνημα Μοριακής Ανάλυσης που αγόρασε η Περιφέρεια το έστειλε ο κ. Κασαπίδης στην Κοζάνη. Εμείς δεν έχουμε καμία συμμετοχή στη “διαμάχη” Πτολεμαϊδας-Κοζάνης (μακριά απο μας αυτές οι λογικές), αλλά το απολύτως λογικό είναι οτι σε κατάσταση πανδημίας αγοράζεις μηχανήματα και εξοπλισμό, πρώτα για το Νοσοκομείο Αναφοράς, δηλ. το Μποδοσάκειο και μετά για όλα τα άλλα. Αν είχατε λεφτά κ. Κασαπίδη να αγοράσετε για όλα τα Νοσοκομεία, θα ήταν ευχής έργο και θα λέγαμε χίλια μπράβο. Το πρώτο μηχάνημα όμως έπρεπε να πάει στο Νοσοκομείο Αναφοράς.
Επανερχόμεθα στο άρθρο του κυρίου Σπύρου Κουταβά: «Το μηχάνημα κόστισε 54.000 ευρώ και λειτουργεί με τέσσερις μοριακούς βιολόγους, που προσλήφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με κατεπείγουσες διαδικασίες».Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Διαμαρτυρία (καρκινοπαθή) Πολίτη της Εορδαίας για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Απίστευτη κατάσταση, το μηχάνημα αυτό κάνει 54.000 Ευρώ και απαιτούνται 4 άτομα ιατρικό προσωπικό, αφορά δέ την Δημόσια υγεία μιας Περιφέρειας, την υγεία δηλαδή όλων μας.
Συνοπτικά: «Ένα μηχάνημα που αφορά το Υπουργείο Υγείας το αγοράζει η Περιφέρεια.
Δεν το τοποθετεί στο Νοσοκομείο αναφοράς (το Μποδοσάκειο έχει οριστεί στην Περιφέρεια από το Υπουργείο Υγείας) αλλά εκεί που πιέζουν οι τοπάρχες.
Γιατί ένα μόνο μηχάνημα; 54.000 Ευρώ είναι τόσο σημαντικό ποσό;
Στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή τους, δεν υπάρχει μέριμνα για κατά τόπους δειγματοληψία;
Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, αυτά είναι τα διαπιστευτήρια του προς το παρόν, με ποιο τρόπο θωρακίζουν οι φορείς εξουσίας τον τόπο που διαφεντεύουν»;
Eμπλέκουν την κοινωνία σε μικροπολιτικά παιχνίδια.
Οι ασθενείς τι φταίνε;
Ξέρετε, για ένα υγιή άνθρωπο, το να νοσήσει είναι τρομερό, για έναν άνθρωπο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ( καρκινοπαθείς, σκληρυντικούς, υπερήλικες, καρδιοπαθείς είναι ατελείωτες οι κατηγορίες) είναι απόλυτη καταστροφή, είναι κυριολεκτικά η κόλαση του Δάντη.
Υγεία θέλουμε.
Για όλους.
Μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια.
Χωρίς την ταλαιπωρία και την έκθεση σε κίνδυνο των ασθενών.
Χωρίς τοπικισμούς και υστεροβουλίες.
Με την ογκολογική κλινική στο Μποδοσάκειο τι συμβαίνει, υπονομεύεταi;
Γιατί δεν προχωρά;
Τόσα δάκρια χύθηκαν για αυτήν.
Το αφήγημα αυτό το είδε και στο παρελθόν η Εορδαία.
Το ρήμα υπονομεύω σημαίνει: «με ύπουλο, επίμονο και μεθοδικό τρόπο προσπαθώ να βλάψω κάποιον ή να τον μειώσω ηθικά ή υλικά».
Πάρτε θέση κύριοι.
Πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει……

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *