Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δεσκάτη- Π.Ε Γρεβενών: Φυσικό αέριο σε 6 μήνες-Έναρξη εργασιών εγκατάστασης δικτύου

Δυτική Μακεδονία Ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου» - Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για υποβολή πρότασης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Με  φυσικό αέριο αναμένεται  να  τροφοδοτηθεί  η  περιοχή του Δήμου Δεσκάτης της Π.Ε  Γρεβενών  στις αρχές της Άνοιξης του 2020, αφού ξεκινούν άμεσα οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και περισσότεροι από  1300  καταναλωτές -νοικοκυριά και επιχειρήσεις- στην ορεινή Δεσκάτη, θα έχουν την δυνατότητα παροχής θέρμανσης,  με  πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος.

Η τελετή έναρξης  των εργασιών εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης  Θεόδωρου Καράογλου, αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου  στις  8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Δεσκάτης, με την συμμετοχή και των εκπροσώπων της εταιρείας EDIL  HELLAS , η  οποία αναλαμβάνει  την  κατασκευή του δικτύου και του σταθμού αποσυμπίεσης, χρηματοδοτώντας το έργο.

eordaialive

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος  Δεσκάτης  Δημήτρης Καραστέργιος , χαρακτήρισε «εμβληματικό» το έργο, ανέφερε ότι η παροχή  θα γίνεται με μεταφορά συμπιεσμένου φυσικού αερίου με μορφή CNG  και  έκανε λόγο για «τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη»  και για μείωση του κόστους θέρμανσης κατά 50%, σε μία ορεινή περιοχή με μακρύ και βαρύ χειμώνα.

Η  Δεσκάτη  θα είναι ο πρώτος  Δήμος στη Δυτ. Μακεδονία που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο σε ένα περίπου εξάμηνο και όπως υπογράμμισε ο κ. Καραστέργιος «είναι και η  πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα κατασκευασθεί ανεξάρτητο δίκτυο φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ιδιώτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης , η συνολική επένδυση της εταιρείας EDIL  HELLAS που χρηματοδοτεί το έργο θα φθάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, σε πλήρη ανάπτυξη και σε βάθος χρόνου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida