Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Δ. Μακεδονία: Ο βροχοποιός κύριος Κων.Μουσουρούλης και η “υποβολή” του εκλογικού σώματος

12λ ανάγνωσης
Δ. Μακεδονία: Ο βροχοποιός κύριος Κων.Μουσουρούλης και  η “υποβολή” του εκλογικού σώματος

Ο βροχοποιός κύριος Κων.Μουσουρούλης

και

 η “υποβολή” του εκλογικού σώματος

 

Πολιτικός σχολιαστής

ο Πολιτίδης Χρήστος για το eordaialive.gr

 

Φεντεραλισμός: «Ο Φεντεραλισμός ξεκίνησε ως μία ακραία εκδοχή της ευρωπαϊκής ενοποιήσεως.

Προτείνει την κατάργηση των εθνικών κρατών ή την ελαχιστοποίηση της κυριαρχίας τους και την υπαγωγή τους στην υπερκυβέρνηση των Βρυξελλών.

Η ολοκλήρωση καθοδηγήθηκε εν πολλοίς από πολιτικές ελίτ και επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλησαν να χειραγωγήσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς  ώστε να υποστηρίξουν τη Νέα Ευρώπη.

 

Η ολοκλήρωση ωφελεί πρωτίστως τα μεγάλα και οικονομικά ισχυρά κράτη και θα οδηγήσει τελικά σε μια Ευρώπη υπό Γερμανική ηγεμονία.

 

Είναι μία εκτίμηση αυτή, ξεκίνησε  δέ ως “ιδεολογικό ρεύμα της Διεθνιστικής αριστεράς”, στην Eυρωπαϊκή Ένωση όμως βρίσκεται σε άλλο τόπο και χρόνο.

 

Διαβάζουμε: «Με συμμετοχή μεγάλων οργανισμών, εταιρειών, τεχνοκρατών και του  κυρ. Μουσουρούλη η Τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε σήμερα Τρίτη, ο Περιφερειάρχης  Γεώργιος Κασαπίδης  με θέμα ¨Τεχνολογία Υδρογόνου στην Δυτική Μακεδονίᨻ.  Την 23η Ιουνίου 2020 αυτά.

Πρωτοστατεί  ο (βροχοποιός) Κύριος Μουσουρούλης και  πάλι, ως ιθύνων νους.

Βέβαια όλα κεκλεισμένων των θυρών…..

Στις πολιτικές ανοησίες (αυτές που πράττουν) θα ακούν  πολλαπλάσιες, με άπειρες μορφές κατηγοριών…  Ρίξτε φως στα σκοτεινά  σχέδια σας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν και οι κατηγορίες εναντίον σας….

Η διαφάνεια είναι Δημοκρατία, η αδιαφάνεια είναι η ασθένεια της Δημοκρατίας και αποτελεί τον επιθανάτιο βρόγχο της.

Η εργασία του “κυρίου βροχοποιού” είναι  να μαγέψει τα ώτα και να εκτονώσει πολιτικά το κλίμα.

Κλειστή  η  συζήτηση, αποφάσεις υπάρχουν, στο σκοτάδι όμως και υπάρχει μια έκθεση ιδεών περί παραγωγής υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού.

Πάμε ένα μήνα πιο πριν. Την 26η Μαΐου.

Υπάρχει άλλο ένα πάνελ πάλι, με τον Περιφερειάρχη, συμμετέχει ο κύριος  Μανώλης Κεφαλογιάννης, το βαρύ όνομα όμως είναι ο κύριος ο Γεώργιος Χατζημαρκάκης -Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου “Hydrogen Europe” εκπληκτικός κύριος , κυριολεκτώ… ο οποίος αναλύει την τεχνολογία υδρογόνου  υπερτονίζοντας ότι είναι η πόρτα που οδηγεί στο μέλλον ( τεκμηρίωση επιστημονική). http://www.prlogos.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%ad%cf%82/  (Τρίτη 26 Μαΐου, αυτά τα γεγονότα βρίσκονται έναν μήνα πίσω).

Την 23η Ιουνίου λοιπόν, “29 κατασκευσταί καταστροφών”, μαζεύονται και συζητούν….  Το θέμα είναι  η μετάβαση στην μεταλιγνιτική  εποχή, (New deal) με καρχαρίες, σ΄ αυτούς  θ’ ανατεθεί να μας βάλουν στην Δίκαιη μετάβαση μέσω επενδύσεων. (αγαπητοί φίλοι βάλτε όμως φώτα στην ράμπα, αν αισθάνεστε ότι σας αδικούν οι κρίσεις μας, έτσι θα χαθούν οι κατηγορίες).

Ο κύριος Μουσουρούλης έχει συνηθίσει να ψιθυρίζει στο αυτί, έτσι έκανε και στην Eορδαία με τον κύριο Πλακεντά, αγνοώντας την αντιπολίτευση,  έτσι έκανε  και την 23η Ιουνίου μαζί με τον κύριο Κασαπίδη (βαστάζος και αυτός του κυρίου Μητσοτάκη).

Αυτός είναι και ο τρόπος  που γίνεται το “Deal στην Ευρώπη της Διαφάνειας και της Δημοκρατίας”.

 

 

Η συζήτηση και το θέμα της βέβαια  είχε τεράστιο ενδιαφέρον όμως σε σχέση με την επόμενη ημέρα (αυτήν που διανύουμε σήμερα δηλαδή) ήταν αυτόνομο, άσχετο και δεν είχε “της επί χρήμασι” σχέση με την αγωνιώδη αναζήτηση του οικονομικού προβλήματος  της περιοχής (το πρόβλημα το καταλαβαίνουμε είναι άμεσο)

Έχει γεμίσει το δίκτυο αναρτήσεις  πάσης φύσεως (επιστημονικού, ημιεπιστημονικού περιεχομένου και διαφημίσεις σχετικά με την τεχνολογία του υδρογόνου και πως πρέπει αυτός να είναι ο κεντρικός στόχος) για την προώθηση της παρασκευής υδρογόνου, αυτές οι αναρτήσεις παράγουν ιδεολογία.

Εν πρώτης ακούγετε όμορφα, η ήχηση χαϊδεύει ηδονικά τα αυτιά, αλλά υπάρχει, background  και αυτό είναι η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατά κύριο λόγο, αλλά όχι μόνο.

Το είπε άθελα του και ο αδέξιος (συνεχώς υποπέφτει σε γκάφες τέτοιου είδους) κύριος πρωθυπουργός στην ΜΠΙΛΝΤ: «θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες».

Έχουμε μπερδευτεί με τον παρατρεχάμενο των γερμανικών συμφερόντων…..

Η Ελλάς σέρνεται πίσω από τις επιλογές της Γερμανίας και φυσικά η Ευρώπη, αντί στόχος  να είναι η αυτοτέλεια και η ενεργειακή απεξάρτηση, με γεωπολιτική και γεωστρατηγική εθνική πολιτική που θα κοιτάζει ορίζοντα μισού αιώνα μπροστά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί την χώρα στην εξάρτηση, επιτείνει τον γηρασμό (αδειάζει η δεξαμενή των μικρών ηλικιών στην Ελλάδα)  του πληθυσμού και δημιουργεί τεράστιο Δημογραφικό πρόβλημα, η Ελλάς ωθείται ακόμη περισσότερο στον εναγκαλισμό των Γερμανικών συμφερόντων.

.

Οι δυο χρονικές στιγμές, με τις δυο δικτυακές συζητήσεις, αφορούσαν την τεχνολογία υδρογόνου.

Ασφαλώς μας ενδιαφέρει, έχει εξαίρετες γνώσεις ο κύριος Μαρκάκης , είναι όμως τοποθετημένος  ως τρόφιμος του κατεστημένου της Ευρώπης.

Τόσο παθιασμένη προσέγγιση των πράσινων τεχνολογιών  από τον συντηρητικό χώρο γεννά υποψίες…..

Αυτός ο χώρος ποτέ δεν είχε οικολογικές ευαισθησίες συμφωνίες όπως το Green  deal και η δίκαιη μετάβαση, αφορούν τον σκληρό καπιταλισμό του μέλλοντος στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση Μαρκάκη υπάρχουν ήδη περί τα 50 PROJECT κυρίως  στην Γερμανία αλλά και Ολλανδία.

Ας περιγράψουμε συνοπτικά τι είναι αυτό το υδρογόνο: «Υπάρχει άπλετο στο Σύμπαν 85%, είναι μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης από όλα τα ορυκτά καύσιμα, δεν αφήνει ρύπους (το αέριο είναι ορυκτό και αφήνει ρύπους), μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, αυτοκίνητα, φορτηγά, βαριά βιομηχανία, λιπάσματα ως συστατικό της ύλης τους, το λουκουμάκι είναι ότι μπορεί να τροφοδοτεί με ρεύμα είτε απευθείας, είτε άμεσα την μπαταρία σε ένα αυτοκίνητο, μέσω  της κυψέλης υδρογόνου».

Χρειάζεται ενέργεια για να παραχθεί μέσω ηλεκτρόλυσης και αυτή η ενέργεια θα προκύψει με βάση τις μελέτες, από τα ΑΠΕ, πάλι χωρίς ρύπους.

Λέει σε ένα σημείο ο κύριος Κεφαλογιάννης: «Βγαίνουμε έξω από την παλιά λογική της Ελλάδος που μας ταλαιπώρησε ιδεολογικά πάρα πολλά χρόνια με την ανάπτυξη των Δημοσίων επενδύσεων, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να δίνει χρήματα στην αρχή σ’ αυτούς που κάνουν την προσπάθεια».

Η απάντηση στον κύριο Κεφαλογιάννη είναι η υπόθεση:  «Alan Turing,  Άγγλοςμαθηματικός, καθηγητής της λογικήςκρυπτογράφος και θεωρητικός βιολόγος. Θεωρείται «πατέρας της επιστήμης υπολογιστών», χάρη στην πολύ μεγάλη συνεισφορά του στο γνωστικό πεδίο της θεωρίας υπολογισμού κατά τη δεκαετία του 1930, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, χάρη στο λεγόμενο τεστ Τούρινγκ, το οποία πρότεινε το 1950 ήταν ένας τρόπος για να διαπιστωθεί πειραματικά αν μία μηχανή έχει αυθεντικές γνωστικές ικανότητες και μπορεί να σκεφτεί.

Στο Μπλέτσλεϊ Παρκ (Bletchley Park), κέντρο της Βρετανικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην αποκρυπτογράφηση των γερμανικών στρατιωτικών κωδικών, όντας ο προϊστάμενος της Ομάδας 8. Η ομάδα αυτή ήταν που επιφορτίστηκε με την αποκωδικοποίηση της γερμανικής κρυπτογραφικής συσκευής Enigma. Για ευχαριστώ οι άθλιοι του βρετανικού κράτους, τον εξόντωσαν αργά, μεθοδικά και βασανιστικά επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Συνεχίζω στην 10ετία του 50 υπήρξαν τεράστιες επενδύσεις στις ΗΠΑ, στον τομέα της πληροφορικής, εμείς γνωρίζουμε το αρπακτικό, τον κύριο “Bill” Gates, αυτός υφέρπαξε το απόσταγμα εμπειρίας εκατομμυρίων διανοητών και επίσης κοινωνικές ώρες εργασίας αμέτρητες, πληρωμένες με Δημόσιο χρήμα.

Αυτό που γνωρίζουν όλοι είναι το γκλάμουρ…..

Επίσης  διαβάζουμε: «Η Goldman Sachs αναλαμβάνει τη μελέτη αναδιοργάνωσης και μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και τις “χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για την πώληση όλης ή μέρους της συμμετοχής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ”. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει σημειώσει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αν και η ΔΕΗ θα διατηρήσει τον έλεγχο και το management της επιχείρησης, ο νέος επενδυτής θα έχει ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας».

Όταν ακούς για  εκσυγχρονιστές  στον καπιταλισμό υπάρχει μια κοινή αφετηρία, το νταλαβέρι, η συναλλαγή, το ξεπούλημα ασημικών και φυσικά οι απατεώνες.

Συνεχίζουμε την ανάγνωση. ΔΕΔΔΗΕ:

«- 112.295χλμ. Δίκτυο Μέσης Τάσης (Μ.Τ.).
– 126.941χλμ. Δίκτυο Χαμηλής Τάσης  (Χ.Τ.).

Συνολικά 239.236χλμ. Δικτύου.

– 163.220 Υποσταθμοί Μέσης Τάσης προς Χαμηλή Τάση (Υ/Σ ΜΤ/ΧΤ).
– 989χλμ. Δίκτυο Υψηλής Τάσης (Υ.Τ.) εκ των οποίων 218χλμ στην Αττική και 771χλμ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.
– 240 Υποσταθμοί Υψηλής Τάσης προς Μέση Τάση (Υ/Σ ΥΤ/ΜΤ)

– 7.543.107 Πελάτες (11.660 ΜΤ & 7.531.447 ΧΤ).
– 43.194 GWH Καταναλώσεις Πελατών (11.755 στη ΜΤ & 31.439 στη ΧΤ)».

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει πάγια περιουσιακή αξία της τάξης των 3 δισ. ευρώ με ένα δίκτυο διανομής συνολικής έκτασης περίπου 239 χιλιάδων χιλιομέτρων, που καλύπτει όλες τις περιοχές της χώρας και τα νησιά. Η υποδομή αυτή, αν και γερασμένη και με ελλιπή συντήρηση, αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί και με εναλλακτικούς τρόπους.

Ασφαλώς σε αυτά τα 3 δισεκατομμύρια δεν είναι μέσα η κεφαλαιοποιημένη εργασία, εκατομμύρια ώρες τεχνικής εργασίας στα πιο δύσκολα σημεία της Ελλάδος, μαζί μ’ αυτήν φτάνουμε σε αστρονομικά μεγέθη, βέβαια παραλείπετε για διευκόλυνση της πώλησης.

Αν ζούσε ο κύριος Κων Καραμανλής (αυτός γνώριζε πόσο υπέφερε η Ελλάδα για να φτιαχτούν αυτά) όλα αυτά τα λαμόγια θα εκδιώχνονταν από το γαλάζιο κόμμα.

 

Η απολιγνιτοποίηση της χώρας ήταν κάτι αναπόφευκτο, είναι ξεπερασμένη τεχνολογία,  όχι μ’ αυτό τον τρόπο όμως.

διαβάζουμε  στο 4ο οικονομικό φόρουμ των δελφών.  4/03/2019 τον όχι και τόσο αγαπητό στην Ελληνική κοινωνία κύριο Σταθάκη, ο οποίος περιγράφει τους στόχους που σχετίζονται με τις δεσμεύσεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας ανέφερε ότι το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό μίγμα θα αυξηθεί στο 32% της τελικής κατανάλωσης, ενώ θα πρέπει να εξοικονομηθεί ενέργεια κατά 33% σε σχέση με το 2007. αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως είπε, ότι στο ενεργειακό μίγμα, που διαμορφώνεται σήμερα σε 1/3 ΑΠΕ, 1/3 φυσικό αέριο και 1/3 λιγνίτης, το μερίδιο των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα διπλασιαστεί σχεδόν στο 56%, ενώ αυτό της λιγνιτοπαραγωγής θα μειωθεί σταδιακά στο 16%….  

 

Υ.Γ.

Ο κύριος  Καραβασίλης  μάλλον ζήλεψε την δόξα του Δημάρχου και έβαλε συνάδελφο (αυτό είναι το ύφος της γραφής) να τον εξυμνήσει, διαβάζουμε σε αναρτηθείσα  δημοσίευση, ότι λέει τα σύκα-σύκα και την σκάφη –σκάφη.

Η υμνογραφία σ’ αυτούς που Άρχουν  στην Πόλη μας συνεχίζεται, πομπώδης ακαλαίσθητη και νοσηρή.

Συνδικαλιστικές αλαξοκολιές, έτσι λέγεται το πολιτικό φαινόμενο.

Να μην βιαστούν διάφοροι να με κατηγορήσουν για λεκτική απρέπεια.

Ανατρέχω στο Καθηγητή Μπαμπινιώτη:  «η λεξικογραφία έπεται της νοηματοδότησης  των λέξεων, τις καταγράφει σε ύστερο χρόνο και ακόμη η ευρεία  χρήση τους από τον λαό τις καθαγιάζει……

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *