Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δ. Μακεδονία: Ο Γ. Ζαχαριάδης, διανύει 300 χιλιόμετρα Ιστορίας!

Δ. Μακεδονία: Ο Γ. Ζαχαριάδης, διανύει 300 χιλιόμετρα Ιστορίας!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σημεία ιστορικής σημασίας στη Δυτική Μακεδονία επισκέπτεται  ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Ζαχαριάδης, τρέχοντας σε μία διαδρομή 300 χιλιομέτρων με ολιγόλεπτες στάσεις σε μνημεία και ανδριάντες ηρώων, που είτε έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή είτε γεννήθηκαν στον τόπο όπου έπεσαν.

Πρόκειται για αγωνιστές κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών πολέμων και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτίοντας  με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για πανανθρώπινες διαχρονικά αξίες.

Η πολυήμερη διαδρομή του Γ. Ζαχαριάδη τερματίζεται στην Κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας  την Τετάρτη, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας  του Ποντιακού Ελληνισμού, λίγο πριν την επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα της Τουρκικής βαρβαρότητας.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida