Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δ. Μακεδονία: Αναμένοντας αλλαγές για τις συντάξεις χηρείας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Συνάντηση   με  τον Υφυπουργό Εργασίας  Αναστάσιο Πετρόπουλο τις επόμενες ημέρες και μέχρι τα τέλη του μήνα, ζητά  ο Σύλλογος  Συζύγων  Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, προκειμένου να  συζητηθεί το θέμα που αφορά στην δέσμευση που υπάρχει  για τις αλλαγές και τις νομοθετικές  τροποποιήσεις, σχετικά με τις συντάξεις χηρείας.

Αυτό  ανέφερε  στην ΕΡΤ  Κοζάνης, η  εκπρόσωπος  του Συλλόγου Συζύγων  Θανόντων ΑΞ.Ι.Α  στην Δυτική Μακεδονία  Φυλιώ  Γρηγοριάδου, υπενθυμίζοντας την δέσμευση του Υφυπουργού ότι «θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις και πέραν της τριετίας , για γυναίκες κάτω των 55 ετών».

eordaialive

Στη συνέντευξη της, η   κ. Γρηγοριάδου  μετέφερε την αγωνία των γυναικών που θίγονται από το ισχύον νομικό καθεστώς ,  τόνισε ότι οι νομοθετικές αλλαγές αναμένονται μέσα στον Φεβρουάριο  και επεσήμανε ότι τα σημαντικότερα αιτήματα του Συλλόγου , έχουν να κάνουν με την τροποποίηση του άρθρου 12 (νόμος Κατρούγκαλου) που θίγει τις χήρες κάτω των 55 ετών, την άρση των ηλικιακών κριτηρίων στις συντάξεις χηρείας, την επαναφορά  του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο  70% και  τον διαχωρισμό των ορφανικών οικογενειών από τις μονογενεϊκές οικογένειες, με βάση το γεγονός ότι στην πρώτη κατηγορία δεν υπάρχει εν  ζωή, ο ένας εκ των δύο γονιών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης 

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida