Χάρης Κάτανας: Όχι αλλά θύματα στο βωμό της διαχρονικής κρατικής αδιαφορίας σε σχέση με το σιδηρόδρομο στην Ελλάδα

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Η ΠΕ Κοζάνης κομμένη στα δυο. 2020-‘23 τρία χρόνια χαμένα για τη Γέφυρα των Σερβίων. (Του Χάρη Κάτανα)
Χάρης Κάτανας: Όχι αλλά θύματα στο βωμό της διαχρονικής κρατικής αδιαφορίας σε σχέση με το σιδηρόδρομο στην Ελλάδα

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπτη και η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που ζήσαμε. Ευχόμαστε οι αρμόδιοι αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους και να μην προσπεράσουν το τραγικό γεγονός ρίχνοντας την ευθύνη μόνο στο σταθμάρχη και στο ανθρώπινο λάθος. Για να συνεχιστεί η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας φυσιολογικά, εκτός από την απόδοση των ευθυνών χρειάζεται και η αλλαγή της πολιτικής νοοτροπίας σε κάθε κυβέρνηση από εδώ και μπρος. Η δημιουργία ενός σύγχρονου σιδηροδρόμου είναι επιτακτική για την κοινωνία και την οικονομία, εάν θελουμε να ενισχύσουμε ουσιαστικά την ανάπτυξη στη χώρα. Ο σιδηρόδρομος και οι αυτοκινητόδρομοι, είναι άλλωστε η βιτρίνα της χώρας και σηματοδοτούν τον πολιτισμό και την πρόοδό μας σε κάθε επισκέπτη.
Όχι αλλά θύματα στο βωμό της διαχρονικής αδιαφορίας όλων των κυβερνήσεων, αναφορικά με τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Και για να συμβεί αυτό χρειάζονται πράξεις και άμεσος εκσυγχρονισμός. Μόνο έτσι οι συμπολίτες μας πρόκειται να ξαναεμπιστευτούν τον σιδηρόδρομο.

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!