Κωτσιδης Στέφανος

Μπλοκάρει επ’ αόριστον η διαδικασία έκδοσης της τελικής κύριας σύνταξης – 150.000 ασφαλισμένοι στην αναμονή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άγνωστο είναι για πόσους μήνες θα περιμένουν περίπου 150.000 ασφαλισμένοι μέχρι τα Ταμεία τους να βγάλουν την τελική τους κύρια σύνταξη, καθώς η διαδικασία έκδοσης…
μπλοκάρει «επ’ αόριστον».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η έκδοση οριστικής σύνταξης συνδέθηκε με «κρυφή» ρήτρα επανυπολογισμού, η οποία «δένει τα χέρια» των Ταμείων, καθώς η υπουργική απόφαση για τον επανυπολογισμό των υφιστάμενων κύριων συντάξεων ορίζει στο άρθρο 5 ότι σε κάθε νέα σύνταξη που εκδίδεται με τις προγενέστερες διατάξεις του ν. 4387/16, διενεργείται ταυτόχρονα και ο επανυπολογισμός της με το νέο τρόπο που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 4387.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Αυτό, όπως εξηγεί η εφημερίδα, παγιδεύει όσους έχουν μόνο την προσωρινή σύνταξη γιατί συνδέει την έκδοση της οριστικής κύριας σύνταξης με τον ταυτόχρονο επανυπολογισμό της.

Έτσι οριστικές αποφάσεις θα βγαίνουν όχι όταν έρχεται η σειρά κάθε συνταξιούχου αλλά μόνο εφόσον γίνεται ταυτόχρονα και ο επανυπολογισμός τους με το νέο νόμο.

Με αυτή τη ρήτρα περίπου 150.000 ασφαλισμένοι που παίρνουν προσωρινή σύνταξη ουσιαστικά «καταδικάζονται» να ζουν με αυτή μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΠΗΓΗ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.