Μπλοκάρει επ’ αόριστον η διαδικασία έκδοσης της τελικής κύριας σύνταξης – 150.000 ασφαλισμένοι στην αναμονή

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Άγνωστο είναι για πόσους μήνες θα περιμένουν περίπου 150.000 ασφαλισμένοι μέχρι τα Ταμεία τους να βγάλουν την τελική τους κύρια σύνταξη, καθώς η διαδικασία έκδοσης…
μπλοκάρει «επ’ αόριστον».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η έκδοση οριστικής σύνταξης συνδέθηκε με «κρυφή» ρήτρα επανυπολογισμού, η οποία «δένει τα χέρια» των Ταμείων, καθώς η υπουργική απόφαση για τον επανυπολογισμό των υφιστάμενων κύριων συντάξεων ορίζει στο άρθρο 5 ότι σε κάθε νέα σύνταξη που εκδίδεται με τις προγενέστερες διατάξεις του ν. 4387/16, διενεργείται ταυτόχρονα και ο επανυπολογισμός της με το νέο τρόπο που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 4387.

Αυτό, όπως εξηγεί η εφημερίδα, παγιδεύει όσους έχουν μόνο την προσωρινή σύνταξη γιατί συνδέει την έκδοση της οριστικής κύριας σύνταξης με τον ταυτόχρονο επανυπολογισμό της.

Έτσι οριστικές αποφάσεις θα βγαίνουν όχι όταν έρχεται η σειρά κάθε συνταξιούχου αλλά μόνο εφόσον γίνεται ταυτόχρονα και ο επανυπολογισμός τους με το νέο νόμο.

Με αυτή τη ρήτρα περίπου 150.000 ασφαλισμένοι που παίρνουν προσωρινή σύνταξη ουσιαστικά «καταδικάζονται» να ζουν με αυτή μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΠΗΓΗ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δείτε Επίσης

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida