Ασημένιος Τεντόγλου στο Όρεγκον, έχασε για λίγα εκατοστά το χρυσό από τον Κινέζο Γουάνγκ

Ασημένιος Τεντόγλου στο Όρεγκον, έχασε για λίγα εκατοστά το χρυσό από τον Κινέζο Γουάνγκ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασημένιος Τεντόγλου στο Όρεγκον, έχασε για λίγα εκατοστά το χρυσό από τον Κινέζο Γουάνγκ

 

Για λίγα εκατοστά έχασε ο Μίλτος Τεντόγλου το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, από την τελευταία προσπάθεια του Κινέζου, Γουάνγκ.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο άλμα του τελικού, ήταν το δικό του εντούτοις δεν αποδείχθηκε ικανό να τον επαναφέρει στην κορυφή.

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε σε καλή μέρα στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του Όρεγκον και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στην 2η του προσπάθεια (μετά το άκυρο πρώτο του άλμα) στην οποία με το τέλειο πάτημα «πέταξε» στα 8.30μ..

Στην τρίτη έκανε ένα ακόμη σπουδαίο άλμα στα 8.29μ, ενώ συνέχισε τις σταθερές… πτήσεις του με 8.24μ στην 4η προσπάθεια του. Το καλύτερο άλμα για τον Έλληνα πρωταθλητή ήρθε στην 5η του προσπάθεια με 8.32μ και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε ν΄ αλλάξει τα πράγματα.

Ο Κινέζος Γουάνγκ, όμως, είχε την τελευταία λέξη στον αγώνα. Με τρομερό άλμα στα 8.36μ στην τελευταία του προσπάθεια «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από τον Τεντόγλου, ο οποίος στην 6η του προσπάθεια προσπάθησε να κάνει ότι και στο Τόκιο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Μόλις σηκώθηκε από το σκάμμα, ο Μίλτος Τεντόγλου εξέτασε την προσπάθεια του, είδε πως δεν ήταν αρκετή να του δώσει το χρυσό μετάλλιο, κούνησε το κεφάλι του και γονάτισε, απογοητευμένος από την εξέλιξη που πήρε -στο φινάλε του- ο τελικός του μήκους.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida