Άρθρο του Πάρη Κουκουλόπουλου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Άρθροτου Πάρη Κουκουλόπουλου στην εφημερίδα Τα Νέα

Ο Θανάσης Καρτερός δεν είναι τυχαίος αρθρογράφος, είναι η πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε πρωί, στο οπισθόφυλλο της Αυγής, δίνει αυτό που λέμε “γραμμή” , για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Δεν υπάρχει θέμα καυτό ή αμφιλεγόμενο για το ΣΥΡΙΖΑ που να μην το έχει καλύψει. Από το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ μέχρι το 3ο Μνημόνιο και από τα προβληματικά πόθεν έσχες μέχρι…τα μακαρόνια του κ. Φίλη.
Αυτό που αποφάσισε να κάνει ή ενδεχομένως του έχει ανατεθεί δεν είναι επιλήψιμο και αντικειμενικά κρίνοντας, το κάνει ικανοποιητικά, με βάση αυτό που πιστεύει και εκπροσωπεί. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους το άρθρο του ” Η μπάρα και η αμπάρα” (Αυγή 18/08/2016) αξίζει να διαβαστεί απ’ όλους.
Το θέμα του φυσικά είναι ο Πύρρος Δήμας κι όπως κάνει σ’ όλες τις “στραβές”, επανατοποθετεί το ζήτημα σε σωστή (;) βάση. Όπως είναι αναμενόμενο, αποστασιοποιείται επί της ουσίας από τον οχετό που εξαπέλυσε η εφημερίδα του στον Ολυμπιονίκη και διατυπώνει την άποψη, ότι από την ώρα που ο Πύρρος Δήμας μπήκε στην πολιτική, θα υποστεί κριτική και ενίοτε και πολεμική.
Ως εδώ, ας πούμε καλά, αλλά στη συνέχεια υπάρχει το ψητό της μπάρας και της αμπάρας. Το παράπτωμα, κατά Καρτερό, του Πύρρου Δήμα είναι ότι έβαλε πλάτη στις πολιτικές της αμπάρας για τον ελληνικό λαό και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που κατέρρεε.
Προφανώς, ο κ. Καρτερός, αμπάρα δεν εννοεί τα μνημόνια, όχι μονο γιατί είμαστε στον αστερισμό του δικού τους μνημονίου, αλλά και για έναν επιπρόσθετο λόγο.
Ο Πύρρος Δήμας δεν ψήφισε κανένα Μνημόνιο, εν αντιθέσει , για παράδειγμα, με τον κ. Κουρουμπλή που ψήφισε το πρώτο και το τρίτο, τον κ. Μπόλαρη που ψήφισε το πρώτο και το δεύτερο και την κ. Τζάκρη που βρίσκεται στην κορυφή του βάθρου, έχοντας ψηφίσει και τα τρία.
Τί μας μένει, είναι απλό και καθαρό, ότι ο Πύρρος έβαλε πλάτη στο καταρρέον ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ο πυρήνας της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξαφάνιση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με όλα τα μέσα, προκειμένου να ηγεμονεύσει ο κ. Τσίπρας στον αντιδεξιό πόλο τα επόμενα χρόνια.
Όλα τ’ άλλα, περί αμπάρας κτλ, είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Προχθές, συζητούσα μ’ ένα λαμπρό αυτοδιοικητικό που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας των Δημάρχων Θεσσαλονίκης, να στήσουν κάλπες έξω απ’ τα εκλογικά κέντρα της πρώτης Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών (18/05/2014), με αντικείμενο την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός, ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι όλες οι μετοχές του Δημοσίου στην ΕΥΑΘ, όπως και στην ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, οδεύουν στο Υπερ- Ταμείο, που ως γνωστόν λειτουργεί υπό τον έλεγχο των ξένων, με τη Βουλή  σε ρόλο παρατηρητή.  Μολις συνειδητοποιηθεί τί ακριβώς προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για τη δημόσια περιουσία και τον εθνικό μας πλούτο, ο κ. Καρτερός θα πάψει να μιλάει για αμπάρες.
Οταν ολοκληρωθεί το έργο στις Τράπεζες και γίνει συνείδηση ότι οι συναλλαγές θα γίνονται σε ξένη γλώσσα και κατά προτίμηση…Γερμανική, ο κ. Καρτερός κι οι όμοιοι του θα είναι αμπαρωμένοι στο κάστρο τους.
Όσος χρόνος τους απομένει, θα διατεθεί με επιμέλεια στην εξαφάνιση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό ας το αξιολογήσουν όλοι και κυρίως όσοι τα τελευταία πέντε χρόνια, καλόπιστα, δε λέω, ιδρύουν το ένα σχήμα πίσω από το άλλο στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με τη θεμιτή φιλοδοξία να εκφράσουν το νέο απέναντι στο παλιό.
Άθελα τους, μήπως γίνονται “βοηθοί εκπληρώσεως” της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ;

Δείτε Επίσης

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό καλλυντικό από τα ράφια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό καλλυντικό από τα ράφια

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό καλλυντικό από τα ράφια Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την ανάκληση τριών παρτίδων αντιγηραντικής κρέμας ματιών και συγκεκριμένα: – Της παρτίδας 2202120 του καλλυντικού προϊόντος WABI NATURAL REFLECTION 20+

Διαβάστε περισσότερα »
Ολυμπία Τελιγιορίδου : Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπία Τελιγιορίδου : Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ολυμπία Τελιγιορίδου : Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία   Εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, με σημαντικό αριθμό πολιτών να μην μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους

Διαβάστε περισσότερα »
Γ. Αμανατίδης: Υιοθετήθηκε η καινοτόμα πρόταση για τα ΑμεΑ “Προσβάσιμη – Φιλική Κατοικία”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Αμανατίδης: Υιοθετήθηκε η καινοτόμα πρόταση για τα ΑμεΑ “Προσβάσιμη – Φιλική Κατοικία”

Γ. Αμανατίδης: Υιοθετήθηκε η καινοτόμα πρόταση για τα ΑμεΑ “Προσβάσιμη – Φιλική Κατοικία”   Στη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης με την Υφυπουργό Εργασίας και

Διαβάστε περισσότερα »
Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός της ΕΜΑΚ και των υγειονομικών – Συνταγματικά ανεκτή και η αναστολή (με μειοψηφία 5)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός της ΕΜΑΚ και των υγειονομικών – Συνταγματικά ανεκτή και η αναστολή (με μειοψηφία 5)

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός της ΕΜΑΚ και των υγειονομικών – Συνταγματικά ανεκτή και η αναστολή (με μειοψηφία 5)   Όσον αφορά πάντως την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στις δυο κατηγορίες (ΕΜΑΚ

Διαβάστε περισσότερα »
Ανατροπές της τελευταίας στιγμής στο νέο Εξοικονομώ - Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής στο νέο Εξοικονομώ – Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής στο νέο Εξοικονομώ – Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά Με ανατροπές της τελευταίας στιγμή δημοσιεύεται σήμερα ο πλήρης οδηγός του νέου Εξοικονομώ. Μετά από αυτό ο

Διαβάστε περισσότερα »
Ο Σπάρτακος για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σπάρτακος για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Ο Σπάρτακος για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία     Φέτος, σε Εθνικό Επίπεδο,  η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία έχει τα βλέμματα στραμμένα στην παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida