Ανοίγει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τσιγγάνικο εστιατόριο με ιδιαίτερες γεύσεις της κουζίνας των Ρομά

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ανοίγει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τσιγγάνικο εστιατόριο με ιδιαίτερες γεύσεις της κουζίνας των Ρομά
Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα «φιλοξενήσει» το πρώτο τσιγγάνικο εστιατόριο, που θα «αναδεικνύει» την κουζίνα των Ρομά.

 Πρόκειται για ένα εγχείρημα που «στοχεύει στην ένταξη των γυναικών Ρομά», όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, Γιαννούλα Μάγγα.

Το εν λόγω εστιατόριο θα ανοίξει τις πύλες του τον Φεβρουάριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Διοικητηρίου, και θα είναι το πρώτο εστιατόριο με Ρομανί κουζίνα.

Αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας πολλών ετών του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου για ένταξη στην κοινωνία γυναικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το εστιατόριο θα φέρει το όνομα «Amalin» και θα είναι το μη κερδοσκοπικό. «Θα ΄δώσουμε την ευκαιρία να βρουν οι γυναίκες αυτές το δρόμο τους, κοντά μας», σημειώνει η κα Μάγγα αναφορικά με το προσωπικό του εστιατορίου στο οποίο θα μαγειρεύουν και θα σερβίρουν γυναίκες από τον οικισμό του Δενδροποτάμου.

Σύμφωνα με την ίδια, η κουζίνα των Ρομά είναι ξεχωριστή, έχει ιδιαίτερες γεύσεις και αξίζει κανείς να τη δοκιμάσει. Το γεμιστό αρνάκι, το στιφάδο Ρομανό, το πιλάφι και πολλά άλλα φαγητά και γλυκά θα περιλαμβάνονται στο μενού του εστιατορίου.

Οι προετοιμασίες για το άνοιγμα του τσιγγάνικου εστιατορίου είναι πυρετώδεις. Στις 4 Φεβρουαρίου θα γίνει μια εκδήλωση που θα προβάλλει το εγχείρημα.

Δείτε τη συνέντευξη της Γιαννούλας Μάγγα στην TV100:

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!