Αναδρομικά συνταξιούχων: Τα 1,4 δισ. έγιναν 900 εκατ. (τροπολογία)

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Χαρίζονται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, δάνεια και εγγυήσεις με άδεια της Κομισιόν!

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ) 2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο:

-Πρώτον, το κόστος που προβλέπει η έκθεση του ΓΛΚ δεν είναι 1,4 δισ. που είπε ο κ. Μητσοτάκης αλλά 900 εκατ. ευρώ.

-Δεύτερον με την ίδια τροπολογία χάνουν το δικαίωμα να προσφύγουν όσοι συνταξιούχοι δεν το έχουν κάνει για να διεκδικήσουν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και δώρων καθώς, όπως τονίζεται «αποσβέννυνται οι αξιώσεις» και το διατηρούν μόνο αυτοί που έχουν σχετικές εκκρεμείς ενώπιον των δικαστηρίων, δίκες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ειδικότερα,

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αναδρομικά συνταξιούχων: Τα 1,4 δισ. έγιναν 900 εκατ. (τροπολογία)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!