Οι θησαυροί της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης - Το φερμάνι του σουλτάνου Αμντουλχαμίτ Α

“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”.

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το νέο εργαστήριο του προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης

στο οποίο συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη μας.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη συνεχίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΑλλάΖΩ Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”, στο οποίο συμμετέχει και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, με τροποποιημένες δράσεις, βασισμένες σε νέα θεματολογία.

Το νέο εργαστήριο που προτείνει η Εθνική Βιβλιοθήκη απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών.

Στο εργαστήριο αυτό θα μελετήσουμε τι είπε για τον ήλιο η μυθολογία και η επιστήμη και πώς οι άνθρωποι τον αξιοποίησαν για να μετρήσουν τον χρόνο μέσω αστρονομικών οργάνων. Επίσης, θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα ρολόγια που κατασκεύασε ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια και θα πειραματιστούμε με το οριζόντιο ηλιακό ρολόι.

 

Προτείνετε όσοι θελήσετε να συμμετάσχετε να κάνετε download και να μελετήσετε αρχικά τις οδηγίες του εργαστηρίου που εμπεριέχονται στο αρχείο που επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας. Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο.

 

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τα ηλιακά σας ρολόγια και να τα στείλετε στην Βιβλιοθήκη μας (μέσω του email: draseis@kozlib.gr).  Οι άνθρωποι της Βιβλιοθήκης, θα τα αναδημοσιεύσουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Μένουμε ασφαλείς, διαβάζουμε στο σπίτι!

Για να ανοίξτε ή να κατεβάσετε το επισυναπτόμενο αρχείο πατήστε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged