Κωτσιδης Στέφανος

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ): Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον Μαρινόπουλο

ΣΕΥΠΕ : 1η ΜΑΗ: Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός – Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρίας Μαρινόπουλος για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματα. Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρισης σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Κανένας εφησυχασμός.

Ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου που έγινε την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν σε πρώτο πλάνο το δικαίωμα στη δουλειά, στο μισθό και στη ζωή. Παρά τις υποσχέσεις που μοίρασε η εταιρία, στο δικαστήριο δεν υπήρξε καμιά αναφορά στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Η εμπειρία δείχνει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, τους μεγάλους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων τους πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Θα πρέπει να προβληματίσουν οι προτάσεις που κατέθεσε η εργοδοσία στο δικαστήριο για τη λεγόμενη “αναδιοργάνωση” της επιχείρησης. Συγκεκριμένα μιλά για “σοβαρές αλλαγές στην οργανωτική δομή” και για “μείωση του κόστους λειτουργίας και παραγωγής”, τα οποία μόνο σε διασφάλιση μισθών και θέσεων εργασίας δεν παραπέμπουν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουν λογικές που αναπαράγουν και καλλιεργούν την αναμονή, τη λογική του μικρότερου κακού, τον συμβιβασμό. Δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτές. Η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου έχει μεγάλη ευθύνη για την έλλειψη προετοιμασίας και ετοιμότητας. Γνώριζαν για το σχεδιασμό της εταιρίας, τα κλεισίματα και τις απολύσεις και δεν έκαναν τίποτα.

Ανεξάρτητα από τα σχέδια της εταιρίας και τους ανταγωνισμούς, οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες κι όχι τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα τους και τη μισθοδοσία.

Το ΣΕΥΠΕ θα είναι δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρίας Μαρινόπουλος και απαιτεί:

  • Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει 12,000 εργαζόμενους στην ανεργία.
  • Καμία καθυστέρηση στην καταβολή μισθών και επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς την καθορισμένη μέρα, να απαντήσουμε με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες να μην υπάρξει δευτερόλεπτο καθυστέρηση, σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού.
  • Σε οποιαδήποτε απότομη εξέλιξη, βάζουμε μπροστά τα δικαιώματα μας και τις απαιτήσεις μας. Να μην χαρίσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας.
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.