Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αγ. Συρίγος από την Κοζάνη: Το πρόβλημα με την Συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι δεν εφαρμόζεται

Αγ. Συρίγος από την Κοζάνη: Το πρόβλημα με την Συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι δεν εφαρμόζεται

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αγ. Συρίγος από την Κοζάνη: Το πρόβλημα με την Συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι δεν εφαρμόζεται

Το πρόβλημα με την Συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι δεν την έχουμε δει να εφαρμόζεται στην πράξη” δήλωσε από την Κοζάνη ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία.

Σε επίσκεψή του τη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ, ο κ. Συρίγος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της υπογραφής της Συμφωνίας στις Πρέσπες,  είπε πως αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Μακεδονία η κυβέρνηση που έχει υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών προβαίνει σε “παρασπονδίες”, όπως αυτό που συνέβη με την UEFA.“Αν αυτά συμβαίνουν με μια “φιλική” προς τη Συμφωνία κυβέρνηση, τι θα γίνει αν αναλάβει το VMRO που βρίσκεται απέναντι;” αναρωτήθηκε ο κ Συρίγος, υπογραμμίζοντας πως “δόθηκε το δικαίωμα στην άλλη πλευρά να χρησιμοποιεί αποκλειστικώς  τον όρο “Μακεδόνες”, την ώρα που δεν δίνεται η ίδια δυνατότητα για τους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα”.

Ο Υφυπουργός δήλωσε πως έχουμε μια συμφωνία την οποία πρέπει να τηρούμε “με τα καλά και με τα στραβά της” και θεωρείται αυτονόητο ότι, πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες. “Είπαμε “Βόρεια Μακεδονία” – δεν ήταν κάτι που μας ενθουσίασε, αλλά από την ώρα που συμφωνείς σε αυτό, το τηρείς. Έτσι λέει ο κανόνας στις διεθνείς σχέσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος.

 Δέσποινα Αμαραντίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida