17-19 Μαρτίου το επόμενο μεγάλο πακέτο πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οδηγίες για την πληρωμή ενισχύσεων ΟΣΔΕ 2021

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες του agrotypos, όπως σημειώνει σε δημοσίευμα του, για τις επερχόμενες πληρωμές.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, για τις 17-19 Μαρτίου δουλεύει την πληρωμή αυτή ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για πληρωμές νωρίτερα απ’ ό,τι πέρσι.

Στο βαμβάκι, όπως πρώτοι αποκαλύψαμε εδώ και μήνες η ειδική ενίσχυση θα κυμανθεί στα 64,6 ευρώ το στρέμμα, καθώς δηλώθηκαν την ίδια χρονιά στο ΟΣΔΕ 2,9 εκατ. στρέμματα, δηλαδή ξεπεράστηκε το όριο των 2,5 εκατ. στρεμμάτων, που αντιστοιχεί σε μια ενίσχυση της τάξης των 74,93 ευρώ το στρέμμα.
Οι πληρωμές αφορούν το έτος 2019

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στο ίδιο πακέτο πληρωμών, όπως όλα δείχνουν, θα περιληφθεί και η συνδεδεμένη βιομηχανικής ντομάτας. Όπως έχουμε γράψει, «με βάση την εικόνα που έχουμε τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν το 2019 ήταν λιγότερα από το 2018, οποτε μάλλον πάμε σε αυξημένο ποσό συνδεδεμένης», σχολίασε σχετικά μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ, Χρήστος Σουλιώτης.

Πέρσι η αντίστοιχη πίστωση για τη βιομηχανική ντομάτα στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών είχε πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ήταν 70,8 ευρώ ανά στρέμμα και συνολικά το μπάτζετ είχε φθάσει τα 2,9 εκατ. ευρώ περίπου. Για το έτος ενίσχυσης 2017 το ποσό ήταν 67,3 ευρώ το στρέμμα ενώ το 2016 ήταν 63,4 ευρώ το στρέμμα.

Μαζί με βαμβάκι και βιομηχανική ντομάτα υπάρχει πιθανότητα να τρέξει και η συνδεδεμένη σπαραγγιού, η ενδεικτική τιμή της οποίας είναι για το 2019, στα 48,9 ευρώ το στρέμμα.

 

 

 

Μπίκας Αλέξανδρος-agrotypos.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!