Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Η Σήραγγα Κλεισούρας- και οι αντιδράσεις της Πόλεως Κοζάνης

8λ ανάγνωσης
Η Σήραγγα Κλεισούρας- και οι αντιδράσεις της Πόλεως Κοζάνης

Το είπε και ο αγαπητός κύριος Καραβασίλης κάποτε και είχε δίκιο (και χρόνια πολλά διά επερχόμενη εορτή του).

“Πες-πες κάτι θα μείνει”. Πάντα μένει σπόρος, πάντα έρχονται συνθήκες κατάλληλες για βλάστηση.

Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, ειδικά τώρα την περίοδο της ξηρασίας.

Διαβάζουμε το 2014 σε άρθρο του συμπατριώτη μας Καστοριανού κυρίου Σταύρου Ευαγγελίδη  Να γιατί δε θα γίνει ποτέ η σήραγγα της Κλεισούρας – Ας αντιδράσει κάποιος” https://oladeka.com/2014/09/blog-post_295/

Πρωταγωνιστής και πάλι σε αυτή την ιδιότυπη καταγγελία του είναι ο κύριος Κουκουλόπουλος.

Αναφέρει ο τελευταίος  σε δελτίο τύπου ‘’οι περιοχές της Ευρώπης που δεν έχουν καλές συνδέσεις δεν έχουν πιθανότητες να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν’’.

Αυτός, που ο ίδιος θεωρεί “εαυτόν” μαέστρο της πολιτικής κουτοπονηριάς, βέβαια πλέον είναι άπτερος και τσαλακωμένος.

Θυμόμαστε την μεταφορά της έδρας του “Περιφερειακού Νοσοκομείου που ονομάζεται Μποδοσάκειο” και είναι στην Πόλη μας και σε ένα βράδυ μετοίκησε η έδρα του στην Κοζάνη με πολιτικά μαγειρέματα του τελευταίου.

Αν βάλουμε στο εργαστήρι του λόγου, τον ασύντακτο ιδιωματικό του λόγο, που μάλιστα καμαρώνει για αυτό, θα έχουμε ένα πλήρες γράφημα παρακμής (πολιτογράφημα ή πολιτικό ολόγραμμα)

Μπείτε στο you tube υπάρχουν άπειρα βίντεο με καταγγελίες εναντίον του.

Διαβάζουμε στο eptolemeos την11/11/2019 Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Αλλαγή στάσης για τη σήραγγα της Κλεισούρας από μέλη του Π.Σ! :

Άλλαξαν τη στάση τους, στρογγυλεύοντας τις γωνίες, κάποιοι από τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής για το ζήτημα της κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας.

Πιθανόν οι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες τους έκαναν να ξανασκεφθούν το θέμα. Έτσι, το «λευκό» που ψήφισαν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας στην προηγούμενη συνεδρίαση, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, διαμορφώθηκε ως εξής: Ναι μεν είναι θετικοί στο έργο γιατί είναι σημαντικό και το θέλουν, όμως το έργο δεν είναι πρώτης προτεραιότητας!

 https://e-ptolemeos.gr/allagi-stasis-gia-ti-siragga-tis-kleisoyras-apo-meli-toy-p-s-o-epikairos-katagrafei/

Ο αρθρογράφος του Πτολεμαίου δεν κατονομάζει τους “εφιάλτες”, ποιοι αντέδρασαν στην αρχή και ποιοι πίεσαν να θεωρηθεί το έργο ότι δεν είναι πρώτης προτεραιότητας μετέπειτα.

Ξέρετε τα τελευταια 6 χρόνια μπλέχτηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα πάντα, αριστεροί-δεξιοί και ξεθωριασμένοι πράσινοι, αξεδιάλυτο κουβάρι, οι μόνοι ορατοί είναι οι φύλαρχοι τη Κοζάνης.

Αγαπητοί φίλοι για να το μαζέψουμε!!!

Δεν υπάρχει καμιά μεταφυσική διάσταση σε όσα  γεγονότα έτρεξαν, αυτά οφείλουμε να τα γνωρίζουμε.

Λαός που χάνει την μνήμη του, είναι καταδικασμένος σε αφανισμό.

Η ευτελής σήραγγα (ένα χαζοέργο 1365 μέτρων είναι) τι αλλαγές θα επιφέρει; Αυτές να καταγράψουμε.

Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη, στην οικονομική, κοινωνική και  πολιτισμική διάσταση όλων των κοινωνιών, θέλει διόδους να κινηθεί, φλέβες, αυτές οι φλέβες είναι η οδοποιία στις Ηπειρωτικές περιοχές και “και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων.

 

Η Πόλις Κοζάνη με τους φαταούλες της, θέλει να γινει Μητρόπολις, “Όλοι οι δρόμοι να πηγαίνουν στην Ρώμη”, η κατασκευή αυτού του έργου το σπάει αυτό.

Η σήραγγα ξεκινά από το χωριό Βέργα περνά κατω από την Κλεισούρα και σκάει στο Βαρικό, εκεί ενοποιεί μια τεράστια περιοχή, αυτή της Εορδαίας, του Αμυνταίου, της Φλώρινας  και της Καστοριάς δημιουργώντας όρους επικοινωνίας και επομένως  ανάπτυξης σε μια ευαίσθητη Εθνικά περιοχή.

Αυτό ενοχλεί τα πάσης φύσεως λαμόγια  απέναντι.

Διότι βγάζει από το παιχνίδι τους Αλυτρωτικούς πόθους των Φυλάρχων της Κοζάνης

Είναι τοσο απλό, δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Διαβάζουμε και πάλι:

Tο μήκος της παρέμβασης είναι 10 χλμ.

Ξεκινά από την περιοχή Κότουρη κοντά στο χωριό Βασιλειάδα και θα είναι σχεδόν ευθεία. Μέχρι τη Βέργα θα έχει μέγιστη κλίση ανάβασης περίπου 8%.

Στη συνέχεια ξεκινά η σήραγγα μήκους 1365m.

Η σήραγγα θα έχει ένα ρεύμα προς κάθε κατεύθυνση και θα είναι διπλής κυκλοφορίας και όχι όπως τα τούνελ της Εγνατίας που είναι σήραγγες μονής κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση.

Αρχίζει μετά η κατάβαση μέχρι την περιοχή του Βαρικού συνεχίζοντας μέχρι τα όρια του Νομού Κοζάνης. Ptolemeos και παλι https://e-ptolemeos.gr/ayti-einai-i-siragga-tis-kleisoyras/

 

Σας παραθέτω δυο φωτογραφίες (τις έφτιαξα ως σκαρίφημα) ολόκληρης της επερχόμενης διαδρομής του έργου

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η Σήραγγα Κλεισούρας- και οι αντιδράσεις της Πόλεως Κοζάνης Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η Σήραγγα Κλεισούρας- και οι αντιδράσεις της Πόλεως Κοζάνης

Στην πρώτη έχουμε την διέλευση από την πόλη της Καστοριάς  στο χωριό Βασιλειάδα .

 

Έπειτα, έχουμε την διαδρομή έξω από το χωριό Βασιλειάδα προς στο χωριό Βέργα.

Στο χωριό βέργα ξεκινά το τούνελ, που έγινε σαν το Γεφύρι της Άρτας, προς χάριν των Τοπαρχών της Πόλεως Κοζάνης και των ανεπάγγελτων πολιτικών που στέλνει η Πόλις μας ΕΚΕΙ.

Αυτό είναι το τόσο τρομερό έργο που κάποιοι κανίβαλοι τοπικιστές το μπλοκάρουν 30 χρόνια ολόκληρα (σωστά ακούσατε)!!!

Ζήτησα την βοήθεια ενός αγαπητού φίλου, ο οποίος είναι και σημαίνοντας Δημογέρων της περιοχής μας, με πολλές γνώσεις επί πολλών θεμάτων, του Γεώργιου Αράπη, παλιού Μηχανικού, νομίζω τον γνωρίζεται όλοι.

Μου εξιστόρησε τα γεγονότα, πηγαίνουμε λοιπόν στις αρχές της 10ετίας του 1990.

Τότε ο κύριος Μητσοτάκης υπόσχεται την δημιουργία του έργου αυτού. Αντιλαμβανόμενος ότι είναι σημαντικό αναπτυξιακό έργο της ευρύτερης περιοχής…  Και μάλιστα αφορά τα ακρότατα μιας περιοχής της Ελληνικής επικράτειας.

Προφανώς κυριαρχεί στιγμιαίως ο Oρθολογισμός.

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι Δήμαρχος της περιοχής εκεί του έδειξε την αρχή πραγματοποίησης έργων, ισχυριζόμενος ότι ήταν προοίμιο έργων της “Σήραγγας Κλεισούρας”.

Κατόπιν αλλάζει η Κυβέρνησις, με αποτέλεσμα, πολλά σημαίνοντα πράσινα πολιτικά πρόσωπα αυτής, να είναι της φυλής της αντίπερα όχθης.

Έτσι ακριβώς φίλοι μου,  με φύλαρχους έχουμε μα κάνουμε.

Βέβαια εκλέξαμε τότε λεβέντη Νομάρχη (κύριος Ανδρεάδης) , ο οποίος παρέδωσε γη και ύδωρ. Μόνο με όρους Μπουνιουέλ μπορείς να παρακολουθήσεις όλες αυτές τις πολιτικές αθλιότητες ( το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου).

Πάγωσε λοιπόν το έργο για μεγάλο διάστημα.

Αργότερα ο κύριος Κουκουλόπουλος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, (είναι ατελείωτος αυτός ο άνθρωπος, μάλιστα πριν μερικούς μήνες τον έφερε το ΚΙΝΑΛ στο Νοσοκομείο να συζητήσουν με τον Διοικητή, φαντάζομαι είχε στις τσέπες του βόμβες ναπάλμ, απλά δεν βρήκε την ευκαιρία να τις βγάλει, κύριε Παπασωτηρίου να τον ψάξετε αν ξαναέρθει προτού τον βάλετε μέσα) θεωρώντας ότι είναι Αρχιτέκτων του Σύμπαντος έκανε σχέδια για την “θεσσαλική οδό” (πως ήτο η θεσσαλική στρατιά του Βενιζέλου).

Άξων,  Λάρισσας- Κοζάνης- Φλώρινας Σκοπίων, όλα με επίκεντρο την Κοζάνη φυσικά.

Μακρηγόρησα,  αλλά πρέπει να γνωρίσουμε επιτέλους την ιστορία της ιδιαίτερης Πατρίδος μας.

Επιμύθιον

Εν κατακλείδι, αυτό το έργο μικρής εκτάσεως αλλά μείζονος σημασίας διά ολόκληρη την Επικράτεια έπρεπε να είναι σε λειτουργία πριν 25 Έτη, ¼ του αιώνα.

Εμείς βρισκόμαστε σε συζητήσεις ακόμη και ανεχόμαστε τους φύλαρχους της απέναντι όχθης.

Η πρόσφατη ψήφιση του πρέπει να μας προβληματίσει…

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες………

Υπάρχει νταλαβέρι κάτω από το τραπέζι, των Φύλαρχων με τους δυο νέους διαδόχους (Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Π.Σ.) του κυρίου Κουκουλόπουλου.

Θα “σκάσει” είναι σίγουρο, κάποιοι θα βρεθούν προ εκπλήξεως!!!!

Φοβούμαι στον βωμό του θυσιαστηρίου έχουν βάλει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο (αυτό ήταν το αντικείμενο του νταλαβεριού)….

 

 

 Πολιτίδης Χρήστος

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *