120 δόσεις: Έρχονται αλλαγές στη ρύθμιση για χρέη στην εφορία

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 120 δόσεις: Έρχονται αλλαγές στη ρύθμιση για χρέη στην εφορία

Το υπουργείο οικονομικών ετοιμάζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα στο οποίο θα περιλαμβάνονται βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων τόσο για τους μικροοφειλέτες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Μέσα από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο πάνω από δύο εκατ. φορολογούμενοι που χρωστούν στην Εφορία έως 3.000 ευρώ έχουν την δυνατότητα να κερδίζουν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων. Δηλαδή θα μειωθεί η ελάχιστη δόση στα 20 ευρώ από τα 30 ευρώ που είναι σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Μόνο με το «κούρεμα» της ελάχιστης δόσης όσοι χρωστούν ποσά πάνω από 2.400 έως 3.000 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 120 μηνιαίες δόσεις. Από την άλλη όσοι έχουν αφήσει απλήρωτους φόρους από 200 έως 2.400 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους σε 10 έως 120 δόσεις των 20 ευρώ η κάθε μία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

Τη μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης από 5% ετησίως που είναι σήμερα στο 3%.

Τη χορήγηση κινήτρων σε όσους ενταχθούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τη ρύθμιση, κάτι δεν συμβαίνει τώρα. Μια σκέψη είναι να σπάει το χρέος σε δύο κομμάτια, να παγώνει το ένα για όσο εξυπηρετείται το άλλο μέρος και στο τέλος είτε να διαγράφεται το υπόλοιπο της οφειλής για τους συνεπείς είτε να ξανασπάει σε περισσότερα κομμάτια.

Την καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων μόνο για μεγάλες οφειλές.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να εφαρμόζεται η βελτίωση της ρύθμισης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πέρασε προεκλογικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς δεν έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστικές αποφάσεις. Το πιθανότερο είναι η βελτίωση αυτή να τεθεί σε ισχύ μαζί με τις βελτιώσεις που θέλει να φέρει η κυβέρνηση.

Πηγή

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...