Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Market Pass: Ξεκινούν εντός Σεπτέμβρη οι νέες αιτήσεις

Market Pass: Ξεκινούν εντός Σεπτέμβρη οι νέες αιτήσεις
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον νέο γύρο του Market Pass, που αφορά στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου, καθώς η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr θα ανοίξει ξανά για την υποβολή αιτήσεων από νέους δικαιούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έλαβε άτυπη…παράταση η έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το Μarket Pass 2, όπως και η καταβολή του επιδόματος, καθώς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιθυμεί να έχει όλη την εικόνα των φορολογικών δηλώσεων για να καταρτίσει συνολική λίστα δικαιούχων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει στα μέσα Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα η καταβολή του επιδόματος να αναμένεται για τις αρχές Οκτωβρίου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ήτοι στις 31 Αυγούστου, θα αρχίσει την επεξεργασία των εισοδημάτων του 2022 για τους παλιούς δικαιούχους προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς εξακολουθούν να δικαιούνται το επίδομα. Σύμφωνα με τη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, οι δικαιούχοι του Market Pass 2 θα επιλεγούν με βάση τα εισοδήματα που δηλώνονται φέτος και αφορούν το 2022.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Ποιοι το δικαιούνται

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έλαβαν το Μarket Pass στο παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν για το 2022. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει την δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο είσπραξης του επιδόματος Market pass 2. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι που επέλεξαν αρχικά να πληρωθούν μέσω άυλης προπληρωμένης κάρτας, θα μπορέσουν να ζητήσουν αν θέλουν να πιστωθούν τη νέα επιδότηση στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Αντίστοιχο και οι δικαιούχοι που είχαν δηλώσει ΙΒΑΝ, θα μπορούν να επιλέξουν την άυλη κάρτα.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Market Pass: Ξεκινούν εντός Σεπτέμβρη οι νέες αιτήσεις

Αναφορικά με τους νέους δικαιούχους, αιτήσεις θα απαιτηθεί να κάνουν όσοι φορολογούμενοι δεν έλαβαν την επιδότηση στην πρώτη φάση, είτε γιατί παρέλειψαν να την κάνουν τον περασμένο Φεβρουάριο, είτε διότι τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2021 υπερέβαιναν τα όρια που είχαν τεθεί.

Τα χρήματα

Από εκεί και πέρα, το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Δηλαδή, η ενίσχυση κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα (66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η ανάληψη του ποσού ή η μεταφορά του σε τρίτο. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τις τράπεζες και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Τα κριτήρια

Παραμένουν τα ίδια κριτήρια, εισοδηματικά (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος).

Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές. Επίσης, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.
Το δημοσιονομικό κόστος για το 2023 είναι 251 εκατ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι είναι 2,8 εκατ. νοικοκυριά με 7,5 εκατ. μέλη.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...