Κλείδωσε από τώρα το έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2023» – Πόσα λεφτά θα είναι

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πέμπτης 15/12/2022 στο Δήμο Εορδαίας

Κλείδωσε από τώρα το έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2023» – Πόσα λεφτά θα είναι


Το έκτακτο επίδομα ακρίβειας το Πάσχα 2023 αποφασίζεται πριν καλά καλά φύγει το 2022. Τι γνωρίζουμε.

Νέο πακέτο παροχών μπαίνει στην ατζέντα για το 2023. Εκτός από το Food Pass για το καλάθι του νοικοκυριού, φαίνεται πως έχει ήδη προϋπολογιστεί και ένα έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2023» που θα δοθεί ξανά σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων πολιτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το νέο έκτακτο επίδομα θα είναι κατά 50 ευρώ υψηλότερο σε σχέση με πέρσι και θα διαμορφωθεί στα 250 ευρώ.

Πρόκειται για την περίφημη επιταγή ακρίβειας, που από ότι φαίνεται εξετάζεται από τώρα να δοθεί ξανά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα του 2022 η πληρωμή έγινε τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου.

Από εκεί και πέρα, δρομολογείται και η χορήγηση του Food Pass που θα δοθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και θα καλύψει το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η πληρωμή θα γίνει είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις. Το σκεπτικό των δόσεων υπάρχει γιατί το «καλάθι του νοικοκυριού» αλλάζει κάθε εβδομάδα. Ενδεχομένως, κάθε μήνα να υπάρχει ένα ποσό για Food Pass, εφόσον τελικά επιλεχθεί αυτό το σενάριο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το ύψος της επιδότησης θα είναι από 100 έως 200 ευρώ. Η προσαύξηση θα έχει να κάνει με τον αριθμό παιδιών της οικογένειας, αλλά και η χρήση της άυλης κάρτας, δηλαδή όπως το Fuel Pass που έδινε 15 ευρώ παραπάνω σε όσους δεν επέλεγαν τα απευθείας μετρητά στον τραπεζικό λογαριασμό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!