Σχολεία: Πότε θα κάνουν ξανά self test οι μαθητές

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Σχολεία: Πότε θα κάνουν ξανά self test οι μαθητές

Σχολεία: Πότε θα κάνουν ξανά self test οι μαθητές

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς τακτικά self test.

Στις 3 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, με τα πρωτόκολλα για τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού να παραμένουν. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι μαθητές θα μπουν ξανά στις σχολικές αίθουσες χωρίς self test.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων πραγματοποιούσαν έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο. Σήμερα στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και τα μέλη της επιτροπής, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν.

Αρχικά για τα self test είπε, «eπιλέξαμε τον δρόμο των self test με στόχο να βρίσκουμε τα κρούσματα έγκαιρα. Ακόμα πιο σημαντική ήταν η τακτική της ιχνηλάτησης των επαφών, με στόχο την αποτροπή της ενδοσχολικής διασποράς». «Η αποτίμηση της στρατηγικής είναι εξαιρετικά θετική. Πετύχαμε να διατηρήσουμε σταθερά τα κρούσματα στα παιδιά 4-18 ετών. Μετά τον Φεβρουάριο τα κρούσματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα άρχισαν να πέφτουν. Τώρα η πανδημία αποκλιμακώνεται και μετακινούμαστε στην επόμενη φάση, όπου ο έλεγχος θα επικεντρώνεται στα συμπτώματα», πρόσθεσε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πώς επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, από εδώ και πέρα ο έλεγχος στα σχολεία θα είναι στοχευμένος και θα αφορά σε παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα.

Θα υπάρχει, δηλαδή, σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, τότε άμεσα θα γίνονται δύο self test σε όλους τους μαθητές του τμήματος την πρώτη και την τέταρτη μέρα από τη διάγνωση του κρούσματος.

Η κυρία Παπαευαγγέλου απηύθυνε έκκληση στους γονείς να παραμείνουν ευαισθητοποιημένοι και να αναγνωρίζουν έγκαιρα και γρήγορα πιθανά συμπτώματα των παιδιών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...