Σάλος με τα Lidl και τη γιαγιά – Η πρώτη αντίδραση της αλυσίδας

Σάλος με τα Lidl και τη γιαγιά – Aναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα 30-40 ευρώ επειδή δεν είχε χρήματα. Η πρώτη αντίδραση της αλυσίδας

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με τα Lidl και τη γιαγιά – Aναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα 30-40 ευρώ επειδή δεν είχε χρήματα. Η πρώτη αντίδραση της αλυσίδας

Σε πρώτη είδηση της ημέρας που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μετατρέπεται η ιστορία της ηλικιωμένης γυναίκας που αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα 30-40 ευρώ από σούπερ μάρκετ Lidl, επειδή δεν είχε χρήματα.

Την είδηση έκανε γνωστή το OPEN, αποκαλύπτοντας σε ρεπορτάζ, ότι η 70χρονη έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί, όμως ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και τελικά έγινε μήνυση στην ηλικιωμένη.

Η Lidl, έκανε τις πρώτες δηλώσεις για το θέμα που κυκλοφορεί από το πρωί στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το euro2day, πηγές της εταιρίας αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά το συμβάν, ακολούθησαν αυτό που προβλέπει η νομοθεσία, ενώ τα γεγονότα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται. Για το αν θα αποσύρει ή όχι τη μήνυση η εταιρία, ξεκαθάρισαν ότι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η διοίκηση της αλυσίδας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται τις επόμενες ώρες σχετικές ανακοινώσεις με την γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ να βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση, αφού υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις.

Τι αναφέρει ο Ποινικός Κώδικας για αυτές τις περιπτώσεις

Τι ακριβώς συμβαίνει, όμως, σε περίπτωση που η πράξη τελέστηκε από ανάγκη; Το δικαστήριο θα τιμωρήσει την ηλικιωμένη γυναίκα; Το άρθρο 377, του Ποινικού Κώδικα (Νόμος 4619/2019) περί κλοπής και υπεξαίρεσης μικρής αξίας αναφέρει:

«Αν τα εγκλήματα των άρθρων 372 και 375 παρ. 1 έχουν αντικείμενο πράγμα μικρής αξίας, επιβάλλεται χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν η αλυσίδα πάει την υπόθεση στο εδώλιο το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη της ηλικιωμένης γυναίκας ατιμώρητη, αφού ο λόγος ο οποίος την ώθησε να προβεί σε κλοπή είναι ακριβώς η φτώχεια και η ανέχεια…

Κοινοποιήστε το άρθρο

χόλια στο “Σάλος με τα Lidl και τη γιαγιά – Aναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα 30-40 ευρώ επειδή δεν είχε χρήματα. Η πρώτη αντίδραση της αλυσίδας

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.