Πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθεί το κινητό μας τηλέφωνο – Ειδικός εξηγεί

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθεί το κινητό μας τηλέφωνο – Ειδικός εξηγεί

Πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθεί το κινητό μας τηλέφωνο – Ειδικός εξηγεί


Τρεις τρόπους αποκάλυψε ειδικός μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το κινητό τηλέφωνο ενός ατόμου.

Η σκιά των υποκλοπών δεν βαραίνει μόνο το πολιτικό σκηνικό, αλλά έχει εντείνει και την ανησυχία των πολιτών για το ενδεχόμενο παρακολούθησης του κινητού τους τηλεφώνου από χάκερ.

Έτσι, λοιπόν, ο μηχανολόγος μηχανικός, Κώστας Λακαφώσης, αναφέρθηκε την Κυριακή (13/11) για το πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθεί το κινητό τηλέφωνο ενός ανθρώπου και να υποκλέπτει συνομιλίες, μηνύματα και άλλα δεδομένα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

«Κρατικοί φορείς δεν πρέπει να μιλούν από το κανονικό κινητό τους τηλέφωνο»

Χαρακτηριστικά, ο Κώστας Λακαφώσης είπε αρχικά: «Ο κ. Δένδιας και οποιοσδήποτε κρατικός φορέας δεν θα πρέπει να μιλάει από το κανονικό του κινητό. Αν κάποιος έχει να πει κάτι σημαντικό και παίρνει το κινητό του να το πει, αυτό που είναι καταχωρισμένο στις λίστες, τότε υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά, ο καθένας που προσπαθεί να παρακολουθήσει κάποιον, κάνει την προσπάθειά του αλλά η ασφάλεια των πληροφοριών δεν πρέπει να βασίζεται στο εάν έχω κάτι στο κινητό μου ή όχι. Και δεν μιλάμε για ιδιώτες, αλλά για κάποιον που είναι σε μια κυβερνητική θέση ή κρατικούς φορείς».

«Τρεις τρόποι για να παρακολουθηθεί το κινητό τηλέφωνο ενός ιδιώτη»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Κώστας Λακαφώσης ανέφερε: «Όσον αφορά στους ιδιώτες, υπάρχουν τρεις τρόποι για να παρακολουθήσει κάποιος κάποιον άλλο. Ο ένας είναι η νόμιμη επισύνδεση μέσω της εισαγγελικής εντολής, που εκεί περνάμε από το δίκτυο της της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Αυτό είναι το επίσημο που καταγράφεται και αφήνει ίχνη πολύ συγκεκριμένα. Το δεύτερο είναι τα λογισμικά τύπου Predator, τα οποία έρχονται over the air, που σημαίνει ότι έρχεται ένα link χωρίς φυσική επαφή στο κινητό μου. Εγώ κλικάρω το link και από εκεί μπαίνει κάτι που “επιτίθεται” στη συσκευή την ίδια και όχι στην επικοινωνία. Το τρίτο που αφορά στους ιδιώτες είναι ότι οι ιδιώτες μεταξύ μας, εάν εγώ θελω να παρακολουθήσω κάποιον, πρέπει να του αρπάξω το κινητό εκείνη την ώρα και να του περάσω κάτι για να τον παρακολουθήσω. Έτσι γίνεται σε πλαίσιο ιδιωτών».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η παρακολούθηση δεν ξεκινάει εάν το διαβάζεις αλλά πρέπει να πατήσεις το link. Καταρχάς, ένα τηλέφωνο εάν βγάζεις τη μπαταρία, ουσιαστικά νεκρώνει. Τα καινούργια που έχουν ενσωματωμένη μπαταρία, πατάς ένα κουμπί απενεργοποίησης, σβήνει η οθόνη αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχει σβήσει. Δεν χρειάζεται ένας ιδιώτης να φοβάται τόσο γι’ αυτά τα λογισμικά, είναι διαφορετικό το πλαίσιο όσον αφορά στους ιδιώτες».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!