Πώς λειτουργεί το «τσιπ» της φοροδιαφυγής!

Πώς λειτουργεί το «τσιπ» της φοροδιαφυγής!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σε εφιάλτη της ΑΑΔΕ έχει εξελιχθεί το ειδικό λογισμικό που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις προκειμένου να σβήνουν από τη μνήμη των ταμειακών μηχανών και γενικά των φορολογικών μηχανισμών, αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, που εξέδωσαν νωρίτερα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εντοπίστηκε και στους φετινούς ελέγχους στη Μύκονο και σε άλλα νησιά και τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Περισσότερο χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις με μεγάλη εποχική δραστηριότητα λόγω του τουρισμού, αλλά και τα κέντρα διασκέδασης, τις ταβέρνες και τα καφέ-μπαρ, σε μόνιμη βάση.

Το ειδικό αυτό λογισμικό, συνδέεται κρυφά (φυσικά) με τον φορολογικό μηχανισμό, ταμειακή μηχανή ή Η/Υ έκδοσης αποδείξεων, αλλά έχει το πλεονέκτημα να μην ανιχνεύεται και να μην δίνει «σήμα» παραβίασης.

Υπό κανονικές συνθήκες οι ταμειακές μηχανές έχουν λογισμικό που δεν επιτρέπει την παραβίαση της μνήμης τους, χωρίς να χτυπήσει «συναγερμός» και να ενημερωθούν οι εφοριακοί υπάλληλοι κατά τον έλεγχο.

Όμως το συγκεκριμένο λογισμικό παρακάμπτει το συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας των ταμειακών μηχανών, χωρίς να είναι ανιχνεύσιμο.

Αποτέλεσμα είναι, η επιχείρηση που το χρησιμοποιεί, κατά τις ώρες λειτουργίας εκδίδει κανονικά λιανικής πώλησης, τις οποίες και παραδίδει στους πελάτες της, οι οποίοι έχουν την εντύπωση ότι η επιχείρηση είναι καθ΄ όλα νόμιμη και δεν φοροδιαφεύγει.

Ωστόσο, με το κλείσιμο, λίγο πριν την έκδοση του «Ζ», ο επιχειρηματίας παρεμβαίνει με το ειδικό λογισμικό και σβήνει από τη φορολογική μνήμη όσες αποδείξεις θέλει και αφήνει ορισμένες προκειμένου να μην δίνει στόχο στην εφορία. Ωστόσο τα έσοδά του εμφανίζονται πολύ λιγότερα από τα πραγματικά του.

Ο εντοπισμός του δεν είναι εύκολος, αφού οι εκδιδόμενες αποδείξεις είναι κανονικές και νομότυπες και μόνο κατόπιν ελέγχου και παρακολούθησης της επιχείρησης μπορεί να διαπιστωθεί.

Επίσης, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό αποθαρρύνουν τους πελάτες να πληρώσουν με κάρτα είτε υποστηρίζοντας ότι είναι χαλασμένο το POS ή προσφέρουν έκπτωση στον λογαριασμό.

Τι σβήνεται από τη «μνήμη»

Το ειδικό αυτό πρόγραμμα, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες:

  1. Να τροποποιήσουν τη συνολική αξία των συναλλαγών της ημέρας
  2. Να μειώσουν τη συνολική αξία επιμέρους παραστατικών μεταβάλλοντας (αφαιρώντας) καταλλήλως τα προϊόντα που αναγράφονται σε αυτά.
  3. Την εκ νέου σήμανση με αλγόριθμο ασφαλούς σήμανσης των τροποποιημένων αρχείων, χωρίς να παρεμβαίνει ο νόμιμος μηχανισμός σήμανσης, με στόχο τη μη δυνατότητα ανίχνευσης της απάτης από τη φορολογική αρχή, αφού τα «πειραγμένα» παραστατικά αποκτούν ορθή νέα ταυτότητα.
  4. Να ελέγχουν την τροποποίηση των αξιών στα επιμέρους παραστατικά, ώστε να υπάρχει πλήρης συμφωνία με την τροποποιηθείσα συνολική αξία των συναλλαγών της ημέρας, εξαλείφοντας τυχόν περιθώρια ή ενδείξεις λάθους.
  5. Την επιλεκτική παρέμβαση τροποποιήσεων για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
  6. Τον εντοπισμό και την απαλοιφή παραστατικών, που, κατά τη διενέργεια των τροποποιήσεων, εμφανίζουν αλλοιωμένο ή κατεστραμμένο περιεχόμενο, ώστε να μην εντοπίζονται ίχνη αλλοίωσης ή παραποίησης σε ενδεχόμενο έλεγχο.
  7. Τη διόρθωσης των αρχείων, που παράγει το συνδεδεμένο με το μηχανισμό λογισμικό, τα οποία προορίζονται για διαβίβαση πληροφοριών στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, ώστε να μην παρουσιάζεται η οποιαδήποτε απόκλιση με τα τροποποιημένα.
  8. Τη μαζική διόρθωση των αλγορίθμων ασφαλούς σήμανσης σε όλα τα παραγόμενα αρχεία, ώστε να αποτρέπεται τυχόν εντοπισμός λάθους.
  9. Την εξάλειψη των ημερομηνιών τροποποίησης των αρχείων, που μεταβλήθηκαν, ώστε να μην αφήνεται σχετικό ίχνος ως προς το χρόνο μεταβολής τους.
  10. Την αυτοματοποιημένη διαγραφή των καταχωρημένων παραγγελιών, καθώς και τα ίχνη αυτών (logs – βήματα χρήστη) κατά την εκκίνηση του υπολογιστή.

Δείτε Επίσης

Συνταξιούχος με e-shop δεν δήλωσε 1 εκατ. ευρώ!
ΕΛΛΑΔΑ

Συνταξιούχος με e-shop δεν δήλωσε 1 εκατ. ευρώ!

Συνταξιούχος με e-shop δεν δήλωσε 1 εκατ. ευρώ! Έξι απίστευτες παραβάσεις φοροδιαφυγής 1,7 εκατ. ευρώ Απίστευτα περιστατικά φοροδιαφυγής μέσω διαδικτύου ξεσκέπασαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς εντόπισαν έξι κραυγαλέες

Διαβάστε περισσότερα »
Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Δημήτριος – Χρόνια πολλά Δημήτρη και Δήμητρα
ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Δημήτριος – Χρόνια πολλά Δημήτρη και Δήμητρα

Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Δημήτριος – Χρόνια πολλά Δημήτρη και Δήμητρα Αγιος Δημήτριος: Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολιούχος της

Διαβάστε περισσότερα »
Χειμώνας στη Βόρεια Ελλάδα: Οι 8 περιοχές με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν
ΕΛΛΑΔΑ

Χειμώνας στη Βόρεια Ελλάδα: Οι 8 περιοχές με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν

Χειμώνας στη Βόρεια Ελλάδα: Οι 8 περιοχές με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα με το θερμόμετρο να δείχνει τιμές υπό του μηδενός. Ολοταχώς

Διαβάστε περισσότερα »
Πώς δεν θα σας κλέψουν τους κωδικούς e-banking – Δικηγόρος προειδοποιεί για την απάτη του sim swapping (video)
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δεν θα σας κλέψουν τους κωδικούς e-banking – Δικηγόρος προειδοποιεί για την απάτη του sim swapping (video)

Πώς δεν θα σας κλέψουν τους κωδικούς e-banking – Δικηγόρος προειδοποιεί για την απάτη του sim swapping (video)   Συμβουλές πώς δεν θα πέσουμε θύμα απατεώνων που κλέβουν κωδικούς τραπεζικών

Διαβάστε περισσότερα »
Παρελάσεις: Ακυρώνονται και στην Πέλλα - Τρίτη περιφέρεια της Βορείου Ελλάδας
ΕΛΛΑΔΑ

Παρελάσεις: Ακυρώνονται και στην Πέλλα – Τρίτη περιφέρεια της Βορείου Ελλάδας

Παρελάσεις: Ακυρώνονται και στην Πέλλα – Τρίτη περιφέρεια της Βορείου Ελλάδας   Να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Νομό Πέλλας αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα »
Βαριά καμπάνα σε Καβαλιώτη που τσάκισε στο ξύλο την πεθερά του!
ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά καμπάνα σε Καβαλιώτη που τσάκισε στο ξύλο την πεθερά του!

Βαριά καμπάνα σε Καβαλιώτη που τσάκισε στο ξύλο την πεθερά του!     Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας κάτοικος του χωριού του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida