Μίνα Γκάγκα: «Μάσκα στα παιδιά όπου υπάρχει συγχρωτισμός, είμαστε πάντα σε επιφυλακή»

Μίνα Γκάγκα: «Μάσκα στα παιδιά όπου υπάρχει συγχρωτισμός, είμαστε πάντα σε επιφυλακή»

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΥΓΕΙΑ

Μίνα Γκάγκα: «Μάσκα στα παιδιά όπου υπάρχει συγχρωτισμός, είμαστε πάντα σε επιφυλακή»

Αύριο, Τρίτη, 3 Μαΐου, επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα. Το κουδούνι θα χτυπήσει με τους μαθητές να επιστρέφουν χωρίς self test αλλά με την υποχρέωση της χρήσης μάσκας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της νωρίτερα σήμερα το πρωί, ανέφερε ότι πλέον έχουμε ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού, επομένως δεν υπάρχει φόβος για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία. Διευκρίνισε πως τα παιδιά θα φοράνε μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η σύσταση παραμένει ισχυρή».

Η ίδια ανέφερε πως για το φθινόπωρο και το χειμώνα πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο τόσο για τον κορωνοϊό, όσο και για τη γρίπη, ενώ εκτίμησε πως θα εξεταστεί αν θα χρειαστούν νέα μέτρα: «Είμαστε πάντα σε επιφυλακή».

Η οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά

Η Μίνα Γκάγκα έκανε λόγο και για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά λέγοντας πως πάντοτε και ειδικά πριν τα εμβόλια τα περιστατικά ήταν πολύ περισσότερα. Σημείωσε πως η κάθε χώρα έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων και δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη μετάδοση, ενώ συνέστησε προσοχή και ψυχραιμία.

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στους ενηλίκους τονίζοντας ότι «από ηπατίτιδες οι μεγάλοι μπορούν να νοσήσουν βαριά. Από τη συγκεκριμένη, όμως, δεν έχει αναφερθεί να έχει νοσήσει κάποιος άνω των 16 ετών».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις μάσκες, η Μίνα Γκάγκα είπε πως είναι πιθανό να τις «πετάξουμε» και στους χώρους εργασίας, αλλά αυτό θα το εξετάσει και θα το ανακοινώσει η Επιτροπή των Ειδικών.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida