Κρήτη: Πήγαν για μπάνιο και χάθηκαν – Τους βρήκαν σε βραχονησίδα!

1λ ανάγνωσης

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για δύο 20χρονους αγνοούμενους κολυμβητές, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωση οικείου τους είχαν μεταβεί για  κολύμβηση στη θαλάσσια περιοχή της ”ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ” Λασιθίου και αγνοούνταν!

Άμεσα απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη,  ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους δύο  κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα “ΦΩΤΙΑ” Ιεράπετρας, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το  σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.

Πηγή

Άμεση και έγκυρη ενημέρωση με όλα τα νέα από Εορδαία, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. Τοπικές ειδήσεις, γεγονότα και εξελίξεις, κάθε μέρα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Instagram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
aioliki vermiou
a close-up of a fruit
nikou sidiroupouloy
delikostas antallaktola
blue art drone ptolemaida eordaia
Radio kapsoyra
Melodia1024
ioardanidis
laika se matsore