Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Ιερώνυμος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό

4λ ανάγνωσης
Ιερώνυμος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό
«Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό», ανέφερε ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας στη Μονή Πεντέλης. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε, επίσης, λόγο «φαεινές ιδέες» από κάποιους που «θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

«Μη ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους. Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε και ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος από τη Μονή Πεντέλης, όπου διεξάγεται συνέδριο για τον Άγιο Φώτιο.

Ευρύτατη συναίνεση στην επιτροπή της Βουλής

Με δεδομένες θέσεις αλλά και με ανοικτές τις εσωκομματικές διαφωνίες εμφανίσθηκαν τα κόμματα κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την ισότητα της χώρας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Σιωπηλό παρέμεινε κατά την πρώτη συνεδρίαση το «μέτωπο» των αντιρρησιών βουλευτών που διαφωνούν με τις κομματικές τους γραμμές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέα Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, που θα υπερψηφίσουν επί της αρχής το σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταγραφές, το ένα τρίτο περίπου της κοινοβουλευτικής δύναμης της Ν.Δ. φαίνεται να σχοινοβατεί μεταξύ της καταψήφισης ή της αποχής από την ψηφοφορία της Ολομέλειας. Τέσσερις με πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέπτονται να ακολουθήσουν τον Παύλο Πολάκη, που έχει καταγράψει με αναρτήσεις του τη διαφωνία του. Το ένα τρίτο περίπου των βουλευτών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ φέρεται να αμφιταλαντεύεται μεταξύ της αποχής ή της καταψήφισης, εκ των οποίων επτά με οκτώ είναι στη σκληρή θέση της καταψήφισης. Δύο οι αρνητές και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς.

Ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, χθες θέλησε να στείλει ένα τριπλό μήνυμα. Στην Εκκλησία, ότι η κυβέρνηση «την τιμά και αναγνωρίζει τον πνευματικό της ρόλο. Η Πολιτεία όμως έχει υποχρέωση να επιβάλει τα δέοντα για ένα ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου». Στους «γαλάζιους» αντιδρώντες, ότι «είναι εύλογο να υπάρχουν στελέχη της Ν.Δ. που διαφωνούν, όπως διαφωνεί και ένα κομμάτι της κοινωνίας. Το κόμμα είναι καθρέφτης της κοινωνίας», αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι και σε αυτά «θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις».

Προστατευτικό δίχτυ

«Ρυθμίζουμε μια υπάρχουσα κατάσταση. Θέτουμε ένα πλαίσιο, ένα προστατευτικό δίχτυ κυρίως για τα παιδιά», τόνισε η εισηγήτρια της Ν.Δ., Μαρία Συρεγγέλα. Η βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε πως η κυβέρνηση τολμά και «σηκώνει το χαλί, βγάζουμε το θέμα από τη θολή κατάσταση που υπάρχει σήμερα και το φέρνουμε στην επιφάνεια».

«Ναι» από την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα, εάν και το βρήκε «μισό» το βήμα, ζητώντας τα ζευγάρια ανδρών να καταφεύγουν σε παρένθετες γυναίκες για να αποκτούν παιδιά και την απάλειψη του όρου «ομόφυλα ζευγάρια», γιατί δημιουργεί ζητήματα σεξισμού. Το ΠΑΣΟΚ «θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανεξαρτήτως των λόγων που η κυβέρνηση “έφερε” το νομοσχέδιο», δήλωσε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική οικογένεια δεν απειλείται, όπως κάποιοι λένε για να κερδίσουν λίγες ψήφους».

Το… «όχι»

Με τη σκληρή γραμμή του «όχι» εμφανίσθηκαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, «Σπαρτιάτες» και «Νίκη». Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα ακροδεξιά κόμματα, έδρασε τη διαφωνία του στην προώθηση της εμπορευματοποίησης της τεκνοθεσίας, της τεκνοποίησης και της υπονόμευσης του δικαιώματος του παιδιού μέσα από την αλληλοσυμπληρούμενη σχέση μητρότητας – πατρότητας. Απορρίφθηκε το αίτημα Ελληνικής Λύσης, «Νίκης», «Σπαρτιατών» να κληθούν στην ακρόαση φορέων η Ιερά Σύνοδος και η Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Ορους.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *