Η Ελλάδα στον α' ημιτελικό της Eurovision 2022: Πότε και τι ώρα είναι

Η Ελλάδα στον α’ ημιτελικό της Eurovision 2022: Πότε και τι ώρα είναι

ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα στον α’ ημιτελικό της Eurovision 2022: Πότε και τι ώρα είναι
Στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022 πρόκειται να συμμετάσχει η Ελλάδα, που εκπροσωπείται από την Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord και το τραγούδι «Die Together», που είναι μια όμορφη μπαλάντα.

Λίγες ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2022, που γίνεται στο Τορίνο, και σε αυτόν συμμετέχει η Ελλάδα που εκπροσωπείται από την Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord και το κομμάτι «Die Together».

Πότε και τι ώρα είναι ο α’ ημιτελικός της Eurovision 2022 με την Ελλάδα

Από τις 40 συμμετέχουσες χώρες, οι 35 πρέπει να περάσουν από τη φάση των ημιτελικών και έτσι η Ελλάδα, φέτος, διαγωνίζεται στην πρώτη προκριματική βραδιά, η οποία θα γίνει την Τρίτη (10/05), στις 22:00, στο «PalaOlimpico» του Τορίνου και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 σε σχολιασμό του Γιώργου Καπουτζίδη και της Μαρίας Κοζάκου.

 

 

Ποια η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας στον πρώτο ημιτελικό

Δεκαεπτά χώρες θα διεκδικήσουν, μέσω του πρώτου ημιτελικού, ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον τελικό της φετινής Eurovision που θα γίνει στις 14 Μαΐου και τα μεγαλύτερα φαβορί, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα των στοιχημάτων, είναι η Ουκρανία, η Ελλάδα και η Ολλανδία.

Μάλιστα, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν, στα τέλη Μαρτίου, την ακριβή σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς και η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord θα τραγουδήσει το «Die Together» στη 15η θέση, δηλαδή έπειτα από την Ισλανδία και πριν από τη Νορβηγία.

 

 

Αναλυτικά, κατά σειρά εμφάνισης, οι 17 χώρες που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό της φετινής Eurovision, είναι οι εξής: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Το αποτέλεσμα της φετινής Eurovision, τόσο στους δύο ημιτελικούς όσο και στον τελικό, θα κριθεί κατά 50% από την ψήφο των πενταμελών εθνικών κριτικών επιτροπών και κατά 50% από την επιλογή του τηλεοπτικού κοινού.

Επισημαίνεται ότι στον πρώτο ημιτελικό της φετινής Eurovision, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν -πέρα από τις συμμετέχουσες χώρες- η Γαλλία και η Ιταλία, αφού είναι μέλη των λεγόμενων «Big Five», και έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον τελικό.

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.